Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Блокиране и активиране на карти

По всяко време може да блокирате и активирате своите карти чрез приложението Булбанк Мобайл.

Блокиране и активиране на карти

Ако сте притежатели на дебитна и/или кредитна карта, издадена от УниКредит Булбанк, можете да се възползвате безплатно от поредната нова функционалност на мобилното ни банкиране – блокиране и активиране на карти.

С цел по-голяма сигурност можете да управлявате статуса на картата си при пазаруване, плащане на ПОС терминал, пътуване или при опасения, че картата е изгубена или открадната.

Как да блокирате/активирате своята карта с мобилното банкиране?

  1. Отворете приложението Булбанк Мобайл.
  2. Изберете картата, която искате да блокирате/активирате.
  3. Натиснете бутона "Заключи" на екрана и потвърдете нейното временно блокиране от използване. Картата е временно неактивна, като на екрана ще се промени нейното изображение. За да я активирате, натиснете бутона "Отключи" на същия екран.
  4. Готово!

Важно: Използването на функционалността за блокиране и активиране на карти в Булбанк Мобайл е неограничено. Можете постоянно да държите картите си блокирани и да ги активирате, само когато решите да правите плащания с тях.

Вашата карта няма да бъде закрита и няма да ви се наложи да я преиздавате, когато я блокирате. Единственият случай, в който следва да заявите нова карта в клон на банката е, ако бъде открадната или сте я изгубили.

Мобилно банкиране Булбанк Мобайл

В случай, че нямате Булбанк Мобайл, можете напълно безплатно и дистанционно да го активирате в две лесни стъпки:

  • Попълвате онлайн заявка.
  • Получавате обаждане от Център за контакт с клиенти в удобно за вас време и следвате инструкциите.