Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Google Pay

 

Дигитализирайте вашата карта Visa, издадена от УниКредит Булбанк в Google Wallet™ и плащайте директно с телефона. Без търсене на пари в брой и без чакане на ресто.

 

Google Pay

Какво представлява Google Pay?

 

Google Pay™ е дигитален портфейл, който предоставя сигурен, бърз и лесен начин за извършване на безконтактни плащания в търговската мрежа на територията на цяла България, чужбина, както и в Интернет* и теглене от банкомати с безконтактна функция. Разширяват се възможностите за безконтактни плащания в търговски обекти чрез часовници с операционна система WearOS, като за целта, устройството трябва да поддържа NFC функционалност.

Кои карти могат да бъдат добавени?

Всяка дебитна и/или кредитна карта Visa, издадена от УниКредит Булбанк на физическо или юридическо лице, може да бъде добавена в приложението Google Wallet™ на вашето мобилно устройство с цел извършване на безконтактни плащания в търговската мрежа, включително в Интернет.

Как да добавите карта в Google Pay Wallet?

 

 

1. Влезте в своя Булбанк Мобайл.

2. Oтидете в меню „Карти“.

3. Натиснете бутона en_add_to_Pay_Dark.png , намиращ се под картата, която сте избрали да добавите и следвайте инструкциите.

4. В случай, че картата ви е била добавена към дигиталния портфейл на банката, при избора на бутона en_add_to_Pay_Dark.png  ще получите информация, че добавянето на картата към Google Pay™ ще я премахне от дигиталния портфейл и няма да има опция отново за добавяне към него, като ще останете само с опцията за добавяне към Google Pay™.

 

Google-Pay-Screen-2-BG.png
Google-Pay-Screen-1-BG.png

 

 

5. Запознайте се и приемете Общите условия за използване на услугата на Google Pay™ и Общите условия на УниКредит Булбанк.

6. Това е! Картата е готова за плащане с Google Pay™. В случай, че сте имали добавена карта за плащане в дигиталния портфейл на банката, то ще получите и допълнително съобщение, което е необходимо да потвърдите, за да започнете да плащате чрез Google Pay.

 

В случай, че предпочитате да работите на вашия настолен компютър или лаптоп, то може да настроите Google Pay™ и в мрежата на pay.google.com

 


Къде може да се плаща чрез Google Pay?

С Google Pay™ можете да плащате в търговски обекти, супермаркети, ресторанти и навсякъде, където е наличен безконтактен ПОС терминал, в страната или чужбина и където е посочен един от следните символи:

Logo + contactless.jpg

Можете да плащате и във всички приложения и интернет сайтове, които поддържат услугата.

За да плащате с Google Pay е необходимо предварително да проверите дали:

 • Устройството ви притежава NFC функция и дали тя е активирана.
 • Устройството ви е с операционна система Android, версия Lolipop 5.0 или по-висока и инсталирани на устройството услугите на Google Play.
 • Имате последна версия на Булбанк Мобайл.

 

 • Приложението Google Pay™ е избрано, като апликация за плащане по подразбиране от настройките на телефона ви.
 • Имате зададен метод на отключване  на устройството – ПИН, шаблон или пръстов отпечатък/лицево разпознаване.

Как се осъществява плащането чрез Google Pay™?

 • Отключете телефона си чрез ПИН, шаблон или пръстов отпечатък/лицево разпознаване. Не е необходимо да влизате в Булбанк Мобайл или Google Wallet.
 • Доближете и задръжте мобилния си телефон до безконтактния ПОС терминал.
 • При успешно плащане на екрана на телефона ви ще се визуализира символ за успешно разчитане на картата, ПОС терминалът ще издаде звуков сигнал и ще разпечата бележка за трансакцията.

Как се осъществява тегленето чрез Google Pay?

 • Отключете телефона си чрез ПИН, шаблон или пръстов отпечатък/лицево разпознаване. Не е необходимо да влизате в Булбанк Мобайл или Google Wallet.
 • Доближете и задръжте мобилния си телефон до безконтактния четец на банкоматното устройство.
 • При успешно „събуждане“ на устройството на екрана на телефона ви ще се визуализира символ за успешно прочитане на дигигрализираната карта и банкоматът ще издаде звуков сигнал.
 • Следвайте менюто и изберете желаната от вас сума.
 • Според зависи софтуера на банкомата е необходимо да бъде въведен ПИН код на реалната карта в края или в началото на операцията.
 • При успешно въвеждане на ПИН кода, банкоматът ще ви даде желаната от вас сума и ще разпечата бележка за трансакцията.

 

Как може да се промени основната карта за плащане?

Влезте в Google Wallet и намерете картата, която искате да направите основна при плащане чрез услугата и натиснете бутона „Задаване като основен начин за безконтактно плащане“.

 


Колко карти могат да бъдат регистрирани в Google Pay?

Бихте могли да добавите неограничен брой карти в дигиталния си портфейл.

*Google Pay и Google Wallet са запазени марки на Google LLC.