Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Дигитална дебитна карта

 • Без такса и незабавно издаване на картата през Булбанк Мобайл
 • Без месечна такса за обслужване
 • Възможност за дигитализация на картата в Apple Wallet, Google Wallet и Дигитален портфейл за Huawei през Булбанк Мобайл
 • Плащане на стоки и услуги без такса в интернет и на безконтактни ПОС устройства
Дигитална дебитна карта
Научете повече

Дигитална дебитна карта

Характеристики и такси

Дигиталната дебитна карта е международна банкова карта, която осигурява гарантиран и защитен достъп до вашите средства по всяко време в денонощието. Картата се издава незабавно през Булбанк Мобайл и е без физическа пластика, с което помагате за опазването на околната среда, като се намалява използването на пластмаса и се ограничават емисиите, произтичащи от производството, пакетирането, транспортирането на физическите карти.

С Дигиталната дебитна карта печелите време и удобство, тъй като не е необходимо да чакате за нейното получаване и активиране. След успешното приключване на заявката, картата се издава и появява незабавно в приложението за мобилно банкиране - готова за използване и без необходимост от допълнителни действия от ваша страна.

 

Издаване

Икона

Издаването на Дигиталната карта е без такси и може да бъде заявена по нова или съществуваща* сметка

Дигитализация на картата

Икона

Възможност картата да бъде дигитализирана за разплащания с Apple Pay, Google Pay и Дигитален портфейл за Huawei

Валута

Икона

Лева

Валидност на картата

Икона

6 години

Заключване/Отключване на карти

Икона

През мобилното приложение има възможност да се Заключи/Отключи Дигиталната карта за използване

Плащане на стоки и услуги в интернет

Икона

Без такса за плащане на стоки и услуги на ПОС или интернет

Максимална защита

Икона

Автоматично абониране на картата за 3D Динамична парола и получаване на безплатни известия в Булбанк Мобайл при използване на картата

Обслужване

Икона

Без месечна такса за обслужване на новооткрита дигитална разплащателна сметка, при наличие на друга активна сметка в план „Плюс“, „Макс“ и „Прайвит“**

През Булбанк Мобайл

Икона

Издаването на Дигиталната карта е незабавно през мобилното приложение

Приложение

Икона

Бихте могли да използвате картата навсякъде, където се приемат безконтактни плащания, при пазаруване в интернет, теглене и депозиране на пари от банкомати на УниКредит Булбанк с безконтактна функционалност

*Заявката по съществуваща сметка е възможна само при наличие на активна сметка в един от плановете за ежедневно банкиране „Плюс“, „Макс“ или „Прайвит“. Клиентите с план „Старт“ биха могли да си издадат дигитална дебитна карта, но само по нова сметка.

**Клиент има възможност да открие до 1 безплатна дигитална разплащателна сметка при наличие на друга в план „Плюс“ и до 5 при наличие на друга активна в план „Макс“ или „Прайвит“

Често задавани въпроси

С цел допълнително удобство, ще получите известие в Булбанк Мобайл когато карта е успешно издадена и е готова за използване от Ваша страна.

От дигитална дебитна карта биха могли да се възползват всички съществуващи клиенти на УниКредит Булбанк с активирано приложение за мобилно банкиране Булбанк Мобайл. Ако не сте клиент на банката, можете да си откриете сметка с дебитна карта напълно дистанционно и само в няколко клика.

Това е паролата, която сте създали за вашия профил в Евротръст. 

За да използвате вашата дигитална дебитна карта на реален ПОС терминал е необходимо да я добавите в Apple Pay, Google Pay или Дигитален портфейл за Huawei устройства без фабрично инсталирани Google Services, съгласно съответната операционна система. След добавянето ѝ, бихте могли да я използвате навсякъде, където се приемат безконтактни плащания.

Няма да дължите такса при разплащане с дигиталната дебитна карта на безконтактен ПОС терминал или в интернет.

Бихте могли да издадете до шест активни дигитални дебитни карти към една сметка.

Дигиталната разплащателна сметка е тази, която се открива и по която се издава дигиталната дебитна карта, ако е избрана опцията картата да бъде по нова разплащателна сметка.

Бихте могли да имате повече от една дигитална разплащателна сметка, като зависи дали имате включена сметка в план. В случай, че имате активна добавена сметка към план „Плюс“, „Макс“ или „Прайвит“, имате възможност от определен брой безплатни сметки. При наличие на активна сметка в:

 • План "Старт" - нямате възможност да издадете дигитална карта по вашата текуща сметка. Бихте могли да се възползвате от издаване на дигитална дебитна карта по нова сметка, която има месечна такса според Тарифата на банката.
 • План „Плюс“ – имате възможност до една  безплатна Дигитална разплащателна сметка и неограничен брой платени такива, според Тарифата на УниКредит Булбанк;
 • План „Макс“ или план „Прайвит“ - имате възможност до пет безплатни дигитални разплащателни сметки и неограничен брой платени такива, според Тарифата на УниКредит Булбанк.

 

 

Дигитална дебитна карта се издава с ПИН код, като след нейното добавяне в Apple Pay, Google Pay или Дигитален портфейл за Huawei, бихте могли да теглите и внасяте пари на всички безконтактни банкомати на УниКредит Булбанк с депозитна функция.

Всички детайли относно вашата дигитална дебитна карта са налични в Булбанк Мобайл в секция „Картови детайли“ и „Инфо“, намиращи се под нея в меню „Карти“.

ПИН кодът на картата ви е валиден до 180 дни след издаването ѝ. След изтичане на този срок, ПИН кодът може да бъде сменен през Булбанк Мобайл от меню „Инфо“ под конкретната карта и избор „Смяна на ПИН“.

Картата няма да бъде деактивирана и ще остане активна, като за да се използва ще е необходимо повторно активиране на Булбанк Мобайл. В случай, че все пак искате да закриете вашата дигитална дебитна карта е необходимо да посетите удобен филиал на УниКредит Булбанк, където да подпишете „Искане за закриване“.

Не е необходимо да предприемете нищо, за да бъде подновена вашата дигитална дебитна карта. Тя ще бъде автоматично подновена и налична в приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл.

Издаване

digital-debit-card-screen-1-BG.png

Ако сте клиент на УниКредит Булбанк, с активирано приложение Булбанк Мобайл, можете да заявите дигитална дебитна карта като: 

 

 1. Влезете в Булбанк Мобайл, изберете меню „Заяви“ и след това „Дигитална карта“

 2. Изберете дали картата да бъде издадена  към нова или съществуваща сметка

 3. Прегледайте детайлите по вашата заявка и подпишете документите

 4. След като подпишете успешно, картата ще бъде автоматично абонирана за 3D Динамична парола и безплатни известия при трансакции в Булбанк Мобайл