Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Новини

Новини

Затвори икона

УниКредит е пазарен лидер в ЦИЕ в проучването на Euromoney Trade Finance Survey 2023

Резултатите от тазгодишното проучване Euromoney Trade Finance Survey за пореден път утвърдиха УниКредит като лидер при търговското финансиране в Европа, печелейки 22 награди в различни категории и региони.

Далибор Чубела е новият заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Далибор Чубела като заместник главен изпълнителен директор и заместник-председател на УС на УниКредит Булбанк.

УниКредит определя цели за нулеви нетни емисии за секторите с висока въглеродна интензивност

Днес УниКредит обяви, че ще разкрие целите за 2030 г. за трите сектора с най-висока въглеродна интензивност в портфейла си, сред които нефт и газ, производство на електроенергия и автомобилостроене, за постигане на амбицията си за „Нулеви нетни емисии“ до 2050 г.

УниКредит Булбанк с отличие за Топ работодател за 2023

УниКредит Булбанк получи отличие за Топ работодател за 2023 от базирания в Амстердам Top Employer Institute. 

Промени в Надзорния съвет на УниКредит Булбанк

На Общо събрание на акционерите на банката Емилия Палибачийска и Теодора Петкова бяха избрани за председател и заместник-председател на Надзорния съвет на УниКредит Булбанк. Към надзора се присъединяват също Паскуале Джамбои и доц. д-р Атанас Георгиев.

Дискусионен панел на УниКредит на Euromoney 2023: Икономиките на ЦИЕ - по-устойчиви от очакваното

Необичайната рецесия, през която преминава през тази зима регионът на Централна и Източна Европа, ще бъде последван от възстановяване на икономиките. 

УниКредит се присъединява към обединението на фин. сектор в защита на биоразнообразието

УниКредит е първата италианска банка, която се присъединява към обединението на финансовия сектор в защита на биоразнообразието (Finance for Biodiversity Pledge) заедно с 15 финансови институции. 

УКБ пазарен лидер в сферата на корпоративното банкиране и корпоративната социална отговорност

УниКредит Булбанк е лидер в услугите за корпоративно банкиране и корпоративна социална отговорност, показват резултатите от последната класация на Euromoney за 2022 г. Проучването на независимата финансова организация има за цел да отличи водещите доставчици на финансови услуги в над 100 пазара.

Фондация УниКредит с нова мисия: отключване на потенциала на следващото поколение на Европа

УниКредит представи новата мисия и новия управленски екип на своята корпоративна фондация. В подкрепа на мисията на групата да създава възможности за растеж, едноименната фондация ще се насочи към осъществяването на значими проекти, които да отключат потенциала на следващото поколение на Европа.

УниКредит Булбанк спечели награда за най-добра банка за частно банкиране в България

УниКредит Булбанк е призната за най-добрата банка в сферата на частното банкиране от международната медия PWM/The Banker и за 2022. Тази година група от водещи експерти в индустрията избраха победителите из между кандидатурите на 120 банки от 50 държави.