Новини

УниКредит Булбанк се включва в кампания с правоохранителните органи срещу финансовите “мулета”

Глобалната кампания е организирана от Европейския център за борба с киберпрестъпленията към Европол и координационният орган на ЕС за съдебно сътрудничество - Евроджъст, а партньор е Европейската банкова федерация.

УниКредит Булбанк продава портфейл от необслужвани заеми на APS и Balbec Capital

УниКредит Булбанк е постигнала споразумение с APS и Balbec Capital за продажба на портфейл от обезпечени и необезпечени необслужвани кредити на малки и средни предприятия и корпоративни клиенти.

Инвестициите на българите растат с по 1/4 на година, но все още са само 2% от спестяванията

За последните 10 години обемът на инвестициите на домакинствата в България отбелязва ръст от 250%. За същия период обемът на депозитите се е увеличил със 135%.

ЕИФ и УниКредит Булбанк сключиха споразумение за финансиране на стартиращи, малки и средни компании

УниКредит Булбанк ще предостави 210 млн. лева на български компании за инвестиционно и оборотно финансиране. Кредитите ще са с преференциални условия - с намалени изисквания за обезпечение и без гаранционна такса.

УниКредит и Банката за внос и износ на Китай засилват сътрудничеството си в ЦИЕ, Китай и Италия

УниКредит и Банката за внос и износ на Китай (CEXIM) засилват сътрудничеството си в Централна и Източна Европа, Китай и Италия.

УниКредит и банката за внос и износ на Китай със споразумение за сътрудничество

УниКредит обяви подписването на Меморандум за разбирателство с банката за внос и износ на Китай (CEXIM) за сътрудничество в установяването и развитието на дългосрочни отношения за насърчаване на сътрудничеството между китайски, италиански и източноевропейски компании.

Рейтинговата агенция Moody’s повиши самостоятелния рейтинг на УниКредит до „baa3”

Международната агенция Moody’s повиши самостоятелния рейтинг на УниКредит до „Baa3” (от досегашното ниво „Ba1”. По този начин рейтингът на първостепенния непривилегирован дълг  на паневропейската група също се повишава до “Baa2“ (от “Baa3”).

Рейтинговата агенция S&P повиши перспективата на УниКредит на стабилна

Международната агенция S&P повиши перспективата в кредитния рейтинг на УниКредит на стабилна (от негативна). Дългосрочният и краткосрочният рейтинг на групата са потвърдени съответно на BBB и А-2.

Финансовата култура на населението е предпоставка за по-високо благосъстояние

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Теодора Петкова: Финансовата култура на населението е предпоставка за по-високо благосъстояние.

И банките, и българите в момента имат разумен и консервативен подход към кредитит.

Борислав Бангеев е новият главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

Бангеев Борислав Бангеев е новият главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Кандидатурата на Борислав Бангеев  за член на УС е одобрена от БНБ и е гласувана от Надзорния съвет на УниКредит Булбанк.