Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Нора Ампова

 

Младият артист Нора Ампова представи вълнуващата изложба „Космос“, посветена на майка ѝ Тони Ампова. Това е личен проект, чрез който Нора споделя съкровени спомени.

 

 

Нора Ампова

Космос

Космос е дългоочакван проект, който води началото си от 2016 г., когато Нора бе номинира за наградата „Полет в изкуството "Стоян Камбарев". Тогава тя бе наградена със специалната награда за млади таланти на УниКредит Булбанк, а именно реализиране на изложба. Нора Ампова е първият артист, които представя изложба в обновената галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио.

 

„Много съм щастлива, че съм тук в качеството си на председател на фондация „Стоян Камбарев“, а не в качеството си на артист. Партнираме си с УниКредит Булбанк вече 7 години и затова време дадохме възможност за изява на много млади творци. Щастлива съм, че нашето партньорство е толкова ползотворно. Радвам се, че Нора споделя с нас тази лична емоция и й желая късмет“

Деси Тенекеджиева, артист и председател на фондация „Стоян Камбарев“

И на новата си локация на пл. „Света Неделя“ 7 в София, УниКредит Студио ще продължи да развива своята мисия да насърчава съвременни млади творци и да дава възможност за изява на тяхната креативност. Обновената галерия дава ново пространство за култура в столицата, където съвременни артисти ще имат възможност да представят своя поглед към света.