Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Blossoming me

Blossoming me

Художествена изложба на Ралука Попеску

 

RALUCA_POPESCU.png

Цветна, искряща, разцъфваща, дебютната изложба на Ралука Попеску “Blossoming me” чака да бъде открита.

По време на трудните дни на изолация поради Covid-19, Ралука намира вдъхновение и сила в неограниченото разнообразие от цветове, сенки и изображения, които споделя с нас и ни направи съпричастни на един живописен и различен свят. Светът през нейните очи.

Душата ми не знае нищо. И не трябва. Но умът ми знае.

Душата лети, пее, мечтае. Умът учи, знае, страхува се.

Душата обича, смее се, плаче, надява се, ликува; Умът има стремежи, принципи, граници. И все пак на милиони въпроси отговор няма.

Приклещен обаче си припомни своя добър приятел, всъщност единственият - душата. Тя беше там. Цветна, искряща, разцъфваща, чакаща да бъде открита.

Тя имаше силата да вижда отвъд, да види блясъкът в очите, първо в своите собствени, да преодолее всички граници и да покаже на ума, че е по-умна, по-мъдра, по-силна. Не е ли странно? В крайна сметка, душата няма разум…

Цели 40 години той беше кралят. Кралят Ум, който поставяше граници и ограничения. Но Кралицата Душа го превзема всеки ден с малки, но уверени стъпки. Тя се рее по-високо, става все по-дръзка, мечтае по-силно и преодолява всички граници.

Ралука Попеску


Изложбата може да бъде разгледана между 21 юни и 11 юли в УниКредит Студио, пл. “Света Неделя” 7, между 10.00 и 19.00 ч. всеки работен ден.