Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Агрегатни състояния

Изложба на Дмитрий Александров

 

 

Агрегатни състояния

Агрегатни състояния – галерия УниКредит Студио представя изумителни фотографии от пътуването на Дмитрий Александров до Северния полюс

Самата идея, че човек в количка би могъл да се качи на ядрен ледоразбивач, за да достигне Северния Полюс е нетривиална – там няма нищо. Това е просто океан покрит с няколко метров слой лед. Това е една извънземна пустош, където човека дори не е гост. Враждебен и крехък, но толкова прекрасен свят, пълен с невероятни цветове, които никога не си очаквал да видиш там. Свят на бели мечки, снежни бури, непреодолими ветрове и най-слънчевите моменти с най-синьо небе.

В тази точка официално няма време или може да е всякакво, няма часови пояс или може да си избереш какъвто искаш, можеш да направиш околосветско пътешествие само с една крачка или просто да се въртиш с планетата, и където да не погледнеш, винаги ще гледаш на юг.


УниКредит Студио е домакин на фотографската изложба Агрегатни състояния. Изложбата може да бъде разгледана при спазване на всички противоепидемични мерки в галерията на пл. Света Неделя № 7, всеки делничен ден между 10:00 – 18:00, в периода от 16 декември до края на януари 2022.

Агрегатни състояния.PNG

Удивителен е момента, когато стоиш на тънка корица от лед на върха на планетата, а под теб има 4 км вода, и когато тържествените мероприятия свършват, оставаш за малко насаме с Арктика, и времето сякаш спира. Запомняш всеки миг, и продължаваш да не вярваш че случващото се е истина. И те препълва възторг!

Вижте цялото интервю с Дмитрий Александров в блога.