Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Успешен старт на кариерата, как да го постигнем?

Успешен старт на кариерата, как да го постигнем

G-Georgiev-Stories-site.jpg Има ли ясни и точни правила какво трябва да направим, за да ни сложат в графата успешни. Има само едно, казва 21-годишният Георги: Да не спираш да развиваш себе си.

Георги вече знае, че иска да се занимава с корпоративни финанси. Това е причината той да не спира да търси възможности за обучение в тази сфера. Който търси намира, казват хората и Георги се оказва един от 60 студенти, спечелили стаж във фондация УниКредит.

Георги Георгиев е от София, завършва френската гимназия и заминава за Холандия, където тази година ще стане бакалавър по икономика със специализация финанси от Маастрихтския университет.

Георги каза, че обучението в България и в Холандия не се различават особено. И в двата варианта в обучението се залага на теоретичните знания и студентите трябва да търсят варианти за натрупване на практически такива.

Той е изкарал няколко стажа, които са му помогнали да развие организационните си умения.

Той решава, че иска да се занимава с Европейската пазарна активност на сливания и покупки на компании.

„Търсенето ми на подходящи позиции започна от най-големите паневропейски финансови институции. Насочих се към УниКредит поради лидерските й позиции в консултантските услуги в сферата на Корпоративните Финанси в пазарите, върху които се фокусира. Така успях и да науча за стажантската програма, организирана от UniCredit Foundation“.

През януари Георги кандидатства и за стаж и е поканен на интервю.

„Направи ми изключително приятно впечатление професионализмът и знанията, с които моите събеседници разполагаха. Прецених че ако ми се отдаде възможност да стана част от този екип, не бих искал да я пропусна“, разказва Георги.

Очакванията ми от стажа са свързани с възможността практически да приложа теоретичните си познания и да подпомогна развитието на актуалните проекти на УниКредит. Допълнително, очаквам да развия своите умения за работа в екип в международна професионална среда, както и да опозная корпоративната структура на УниКредит.

Преди да завърши историята Георги ни припомня едно златно и често забравяно правило: За да дойде успехът, трябва да сме активни, да търсим, да не се отказваме и да знаем къде искаме да стигнем.

UniCredit-Foundation-Stories.jpg