Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Българка в милениъл борда на УниКредит

Българка представлява региона на ЦИЕ в милениъл борда на УниКредит

UniCredit-Stories-Hristiyaniya.jpg 24-годишната българка Християна Русева представлява УниКредит за региона на Централна и Източна Европа в Милениъл борда на банковата група. В началото на тази година УниКредит създаде консултативен борд, които работи пряко с Топ мениджмънта.

Християна започва кариерата си в УниКредит Булбанк през 2018г. като Специалист корпоративно банкиране Нейните задължения са по скоро с оперативен характер. Позицията й е част от пилотен проект за банката, чиято цел е подпомагане на процеса по кредитиране.

Завършила е специалност Финанси в Университет за национално и световно стопанство, а до края на годината й предстои придобиване на образователна степен Магистър по Финансов Мениджмънт. В свободното си време тя обича да пътува, да чете и да спортува.

Християна влиза в Милениъл борд на УниКредит по предложение на директор Човешки ресурси на УниКредит Булбанк Федерико Бедини.

„Работата ми в банката беше забелязана и оценена изключително бързо. Неслучайно УниКредит Булбанк е Топ работодател в България и Европа. Банката ти дава много възможности за развитие и участие в различни инициативи“, коментира Християна.

„Истината е, че не знаех, че УниКредит ще създаде милениъл борд. Един ден просто получих покана за събеседване от директора на Човешки ресурси в банката. На срещата обсъждахме нашите вижданията за бъдещото развитието на банковите услуги“, допълва тя.

След срещата две кандидатури са изпратени към централата в Милано. Избрана е Християна. Така от началото на годината тя представлява УниКредит за целия регион като е преборила конкуренцията на другите кандидатури от региона.

„Знам, че едно от условията да бъдеш избран в милениъл мениджмънт борда на УниКредит беше липсата на опит. Целта е събирането на едно място на  млади хора, които имат идеи за бъдещето и желание да ги осъществят“, обяснява Християна и допълва: „Участниците са от 8 националности, на възраст от 22 до 32 години, интелигентни и амбициозни млади хора, общуването, с които е удоволствие. Към момента се подготвяме за предстояща работна среща, по време на която ще се изберат приоритетните идеи, които ще се представят на срещите с Топ мениджмънта на банковата група“.

Две са основните теми, които се разискват по време на срещите. Първата е свързана с милениъл клиентите на УниКредит. Членовете на консултативния борд ще предложат новости в областта на продукти, услуги, ценообразуване и др.

Другата тема е свързана с служителите в УниКредит от поколението милениъл. Какви са техните качества, какво ги вълнува, какво харесват и какво не, какво ги мотивира, вдъхновява или потиска. Целта е УниКредит да се превърне в идеалното работно място.

„Пилотният проект цели създаването на иновативни продукти и услуги от  милениали за милениали, които вярват, че няма ограничения в предлагането и по-доброто бъдещо развитие. Вярваме също, че добрата работна атмосфера кара милениълите да дават всичко от себе си на работното място.“, допълва Християна.