Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Програмата "Call for Europe – в подкрепа на детството“ започва за трета поредна година

Новини

Новото издание на програма Call for Europe – В подкрепа на детството на Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк от днес ще приема предложения за проекти в подкрепа на децата на България. Тази година фонд от 40 000 евро ще бъде разпределен между три проекта като фокусът на програмата е „младежи и образование“.

Неправителствените организации трябва да изпратят своите кандидатури до 31 януари 2022 на имейл dbmmgpsfvspqfAvojdsfejuhspvq/ch.

Компетентно жури ще избере пет български проекта, които ще бъдат изпратени до Фондация УниКредит за финално одобрение на три от тях, които да получат финансиране. Журито в България е в състав от специалисти от гражданския и корпоративния сектор: Красимира Величкова, Директор, Български дарителски форум, Мария Брестничка, Координатор мрежа, Национална мрежа за децата, Анна Адамова, Програмен директор, Български център за нестопанско право, Екатерина Анчева, Директор Връзки с обществеността и комуникации, УниКредит Булбанк и Диляна Стоянова, Старши мениджър „Спонсорства и събития“, УниКредит Булбанк. Председател на журито е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор, УниКредит Булбанк.

Условията за участие в програмата, както и всички документи, които е необходимо да се подготвят, са детайлно описани на сайта на Call for Europe за България: https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/ustoichivost/fondaciya-unikredit/

През първите две години на програмата имаше общо над 150 подадени проекта. Фондация УниКредит инвестира 150,000 лв. и подкрепи 11 организации, които активно работят с деца: „Да пораснеш е мисия 1“ на Фондация „Агапедия“, Селективна училищна Програма за превенция на маладаптивни поведения" на Център за хуманни политики, „Приятели на децата“ на Асоциация „Първи юни“, „Училище за моите финанси“ на фондация „Подарете книга“, Love Guide Mobile App на Фондация „Лърн“, “Когато родителите се разделят: как да подкрепим детето по най-добрия начин“ на Асоциация „Родители“, „Малки истории за големи хора“ на Лятна START академия 2020, „Като в приказките“ на Фондация „Джендър Алтернативи“, „Забавно е, лесно е“ на СНЦ Морски клуб „Приятели на морето“, „С катерачески умения към нови постижения“ на Фондация „Конкордия България“, „Мога сам“ на Сдружение „Дете и пространство“


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH