Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит стартира фонда onemarkets в Централна и Източна Европа

Новини

УниКредит стартира фонда onemarkets в Централна и Източна Европа

• Фондовете разширяват гамата от инвестиционни решения, предлагани на клиенти в Чехия, Словакия, Унгария, а вече и в България

След първата годишнина от успешното си стартиране в Италия, Германия и Австрия, onemarkets Fund вече е достъпен за клиенти на УниКредит в Чехия, Словакия, Унгария, а вече и в България.

Фондът беше официално представен в България от Теодора Петкова, директор за Централна и Източна Европа на УниКредит, Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Далибор Чубела, зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Борис Генов, главен директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк, Мануела Донофрио, директор на инвестиционна стратегия на УниКредит, Кладия Ваканти, директор Инвестиционни продукти на УниКредит и партньори.

Оnemarkets Fund значително разширява гамата от инвестиционни решения, предлагани на клиенти на пазарите на УниКредит. Само в рамките на година са привлечени над 3 милиарда евро активи под управление в Италия, Германия и Австрия. 

Селекцията и структурата на фондa са базирани на опита на УниКредит да отговаря на клиентските очаквания, стъпвайки на експертизата на партньори като  Amundi, Allianz Global Investors, BlackRock, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet, PIMCO при управлението на активи.

„Заедно с нашите световно признати партньори, с onemarkets Fund значително увеличаваме избора на клиентите в Централна и Източна Европа и възможностите за диверсификация на техните инвестиции. Фондът променя статуквото и е нов начин за управление на активи, който подкрепя стратегията на УниКредит да поставя клиента в центъра на своята работа“, коментира Теодора Петкова, директор на УниКредит за Централна Европа и Източна Европа.

 „Успехът на onemarkets Fund се дължи на това, че във всички области на бизнеса ние поставяме нуждите на нашите клиенти в центъра на всичко, което правим. Стартирането на нашия фонд onemarkets в няколко нови страни в Централна и Източна Европа, разширява възможностите за предоставяне на водещи в индустрията продукти и услуги на нови пазари и клиенти. Това е пример за сътрудничество между различните пазари“, допълни Ричард Бъртън, директор Клиентски решения на УниКредит.

Фондът onemarkets е конкретен резултат от работещата стратегия на УниКредит UniCredit Unlocked която цели да стимулира устойчиви приходи, клиентски ориентиран подход и гъвкаво предлагане на продуктите на основата на „отворена архитектура“.

За УниКредит:

УниКредит е паневропейска търговска банка с единствено по рода си обслужване в Италия, Германия, Централна и Източна Европа. Нашата цел е да даваме възможности на общностите да се развиват, като предоставяме най-добрите услуги на всички заинтересовани лица и отключваме потенциала на нашите клиенти и служители в цяла Европа. Ние обслужваме над 15 милиона клиенти в цял свят. Те са в основата на това, което правим на всички наши пазари. УниКредит има четири основни региона и три продуктови фабрики – Корпоративни, Индивидуални решения и Разплащателни възможности. Това ни позволява да бъдем близо до нашите клиенти и да използваме мащабността на цялата Група за разработване и предлагане на най-добрите продукти на всички наши пазари. Дигитализацията и ангажиментът ни към принципите от екологичен, социален и управленски характер са ключови фактори за нашата услуга. Те ни помагат да постигаме високи резултати за нашите заинтересовани страни и да създаваме устойчиво бъдеще за нашите клиенти, общности и служители.


Допълнителна информация за медии:

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch