Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Моника Раст

Член на Надзорния съвет

Моника Раст

Monika Rast.jpg  Моника Раст започва работа в УниКредит Груп през 1998 г. и оттогава до момента има сериозен опит в дружеството. Моника Раст е заместник директор на „Корпоративно" в Германия, както и директор на „Международни корпорации“, Германия в УниКредит Банк АГ.

Госпожа Раст се присъединява към дирекция „Корпоративно банкиране“ на бившата Хипоферайнс Банк АГ през 1998 г. като дипломиран стажант и става мениджър „Отношения с клиенти” за европейски мултинационални корпоративни клиенти през 1999 г. През 2005 г. тя става част от екипа по емитиране на дългови капиталови инструменти с фокус върху международни финансови институции, в който първоначално отговаря за скандинавския регион. През 2007 г. тя е назначена като директор на международния екип по емитиране на дългови ценни книжа за финансови институции в Северна и Североизточна Европа, както и в Северна Америка/Канада.

През 2010 г. Моника Раст оглавява дейността по емитиране на дългове за УниКредит за сектора на международните финансови институции, а през 2015 г. нейната отговорност е разширена към финансовите институции и застрахователните клиенти в немскоговорящите региони, както и управлението на капитала.

През октомври 2015 г. е назначена като директор на съвместното звено „Корпоративно и инвестиционно банкиране и корпоративно търговско банкиране“ (UBK) на УниКредит Банк АГ, а през октомври 2019 г. – като директор на „Международни корпорации за Германия“.

През март 2021 г. Моника допълнително поема ролята директор "Международни корпорации" и заместник директор в "Корпоративно и инвестицинно бакиране" за Германия. С това стратегическо решение за обединение международните корпорации станаха част от новото корпоративно подразделение през февруари 2022 г. и впоследствие Моника пое ролята на заместник-ръководител на Корпоративните компании в Германия.

От юли 2022 г. тя допълнително поема управлението на един от екипите от ресор Промишленост, Капиталови стоки. Моника бе избрана за член на борда на УниКредит Банк АГ, отговарящ за физическите лица, като промяната влиза в сила от 1 март 2023 г.
От декември 2019 г. Моника е член на Надзорния съвет на УниКредит Булбанк АД (България).

Моника Раст е магистър по бизнес администрация и романски езици от университета Лудвиг-Максимилиан (Ludwig-Maximilians-University), Мюнхен.