УниКредит Булбанк получи наградата „Най-сполучливо партньорство по време на кризата “COVID-19“

УниКредит Булбанк получи наградата „Най-сполучливо партньорство по време на кризата “COVID-19“

В годишните награди „Най-голям корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум, за работата си с десет благотворителни организации:

УниКредит Булбанк получи наградата „Най-сполучливо партньорство по време на кризата “COVID-19“

УниКредит Булбанк получи приза „Най-сполучливо партньорство по време на кризата „COVID-19” в годишните награди на Българския дарителски форум. В оспорваната категория водещата банка беше отличена за своята дарителска програма, реализирана тази година заедно с Фондация УниКредит. Благодарение на нея беше подпомогната дейността на 10 организации с благотворителна насоченост.

Според регламента на програмата служителите на УниКредит Булбанк правеха дарения в рамките на три седмици (от 21 април до 7 май), а Фондация УниКредит увеличи до 10 пъти дарената сума. За краткия срок в кампанията се включиха над 360 служители, а общият размер на подкрепата достигна близо 92 хиляди лева.

Те бяха дарени на десет организации, с което значително беше подпомогната дейността им в трудните месеци на изпитание за икономиката на страната и обществото. Средствата достигнаха хора в риск, възрастни хора в изолация, маргинални общности, както и доброволци и социални предприятия, които чрез стопанска дейност осигуряват средства за своите каузи. Това са: „Чудната градина“ на фондация „Св. Николай Чудотворец“, „Светът на Мария: Кетъринг Bon Appétit“, арт ателие „Творилница“ на фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“, Клуб на нестопанските организации-Търговище, фондация „Здраве и социално развитие“, „Каритас България“, „Проект Северозапад“, сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“, фондация „Асоциация Анимус“, Проект #ЗаДоброто.

„Благодаря на колегите за ангажираността им и за тази награда. Тя е най-доброто доказателство за споделената ни вътрешна култура да даваме на обществото подкрепа, да не забравяме уязвимите групи и да даваме път на доброто“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и председател на Управителния съвет на банката.

„През последните няколко месеца на криза се разбра колко е важно, че компаниите подкрепят хора и общности със свои дарителски програми. УниКредит Булбанк прояви изключителна гъвкавост в подходите си така че да стигне до възможно най-широк кръг хора в нужда, подпомагайки много организации, които бяха на първа линия в справянето с последиците от COVID-19 и затова е достоен носител на приза на Дарителския форум "Най-сполучливо партньорство по време кризата COVID-19", коментира Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум.

Както и много други организации, през годината УниКредит Булбанк направи множества други дарителски кампании в подкрепа на борбата срещу COVID-19. Общият им размер надхвърля 300 хил. лева.

В средата на март банката дари последователно 100 хиляди лева на „Пирогов“ за покриване на извънредните й нужди, 100 хиляди лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане работата на лабораториите и купуване на тестове и още 25 хиляди лева на общия фонд на дарителите, средствата от който бяха разпределени според препоръките на Кризисния щаб.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch