Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УКБ вече предлага електронно подписване на документи и на своите корпоративни клиенти

Новини

УКБ вече предлага електронно подписване на документи и на своите корпоративни клиенти
  • Повече от 85% от корпоративните клиенти на банката вече използват дигиталните канали за своите банкови операции

Корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк вече могат да подписват документите си електронно. Чрез сертифициран КЕП* или чрез мобилното приложение Evrotrust, разработено от "Евротръст Технолоджис", компаниите имат възможност да подписват, потвърждават и изпращат документи навсякъде и по всяко време, без да е необходимо посещение във филиал на банката. След като подпишат по електронен път, клиентите получават информация за статуса на документа си от обслужващия ги банкер.

Е-подписването е иновативна функционалност, чрез която се подписват и потвърждават документи в дигитална форма. С подписването на електронния документ се идентифицира юридическото лице и съдържащата се в документа информация се защитава от последващи промени.

Ралука Попеску, Директор Корпоративно и инвестиционно банкиране, споделя:

Нарастващата нужда от използване на онлайн банкиране е очевидна; и сега то става предпочитано от юридическите лица, които са наши партньори. Те променят начина си на работа - все повече се интересуват от дистанционни услуги без нужда от хартиен носител - и ние се адаптираме към това и дори сме пионери в новите решения. Нашата цел, като корпоративна банка номер едно в България, е постоянно да подобряваме клиентското преживяване на клиентите, които ни избират. Повече от 85% от корпоративните ни клиенти вече използват дигиталните ни канали за своите банкови операции. И ние няма да спрем дотук, а ще продължим в посока на това да направим преживяването на нашите клиенти още по-добро."

Подписването може да бъде извършено след заявка на КЕП* за юридически лица от легитимен доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги в ЕС. При услугата на Evrotrust целият процес е онлайн. Необходимо е само да се свали мобилното приложение, където се прави регистрация чрез снимка на личната карта и селфи. След това системата автоматично издава електронния подпис със съответната валидност.

Благодарение на тази функционалност корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк печелят повече време за своя бизнес и намаляват използването на хартия.

Всички клиенти на банката, които искат да получат повече информация за новата функционалност, могат да посетят интернет страницата на Е-подписване или да се обърнат към обслужващия ги банкер.

*Квалифициран Електронен Подпис - издава се от доставчик на удостоверителни услуги съгласно Закона за електронния документ и електронния подпис (ЗЕДЕП). Списък с доставчиците на удостоверителни услуги е наличен на www.esignature.ec.europa.eu/efda


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch