Сигурните интернет плащания с карти вече ще са с динамична парола

Уважаеми клиенти,

Съгласно изискванията на директивата PSD2*  предстои промяна на начина на потвърждаване на плащанията при сигурни интернет търговци, участващи в програмите за сигурни плащания на VISA Secure и Mastercard ID Check.

Използваната до момента статична парола за сигурни плащания в интернет ще бъде заменена с динамична, считано от 20:00 ч. на 14.07.2020 г. Промяната се отнася за всички клиенти на банката, физически и юридически лица, които притежават  дебитни и кредитни VISA или Mastercard карти.

Динамичната парола ще бъде уникална за всяко плащане и има за цел да повиши сигурността при онлайн разплащанията чрез задълбочена верификация на картодържателя съгласно регулаторните изисквания.

За да получите динамичната парола по време на плащане при интернет търговци, участващи в програмите за сигурни плащания VISA Secure и Mastercard ID Check,  е необходимо да активирате безплатно тази опция за картата, с която плащате, в Булбанк Мобайл или Булбанк Онлайн след старта на услугата!

Вижте начините за активиране на услугата, както и за начина на плащане с динамична парола.

За да можете да продължите да извършвате плащания онлайн при интернет  търговци, е необходимо да имате Булбанк Мобайл или Булбанк Онлайн. Ако все още нямате мобилно или онлайн банкиране, имате възможност да го активирате още сега бързо и лесно дистанционно, без да посещавате филиал на банката. Вижте как можете за заявите своето мобилно банкиране тук или онлайн банкиране – тук.

При необходимост от допълнителна информация и съдействие на разположение е Центърът за техническа поддръжка на Булбанк Онлайн на номер 02 933 7333.

Екипът на УниКредит Булбанк


*Директивата PSD2 e европейска платежна директива, която регулира правилата на пазара както за банките, така и за финтех и големи технологични компании. Директивата цели да създаде ясни и прозрачни правила за всички, като защитата на клиентите да остане гарантирана. Целта на PSD2 е да стандартизира, интегрира и подобрява ефикасността на плащанията в ЕС и да предложи още по-добра защита на потребителя.