Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Победители в третото издание на програмата Call for Europe: В подкрепа на детството са вече известни

Новини

Победители в третото издание на програмата Call for Europe: В подкрепа на детството са вече известни

Изграждане на екологично мислене сред бедни и уязвими деца; реинтеграция в училищната общност на младежи в риск; запознаване на децата с компостирането като по-зелен начин на управление на отпадъци; развитие на нови умения чрез творчество у момичета от възпитателна институция – това са темите, които бяха отличени в тазгодишното издание на програмата Call for Europe: В подкрепа на детството на фондация УниКредит. Над 50 различни и с дългосрочен положителен ефект проекта кандидатстваха за финансиране по програмата, чийто фокус е „младежи и образование“. След оценка на компетентно жури с членове от гражданския сектор и от УниКредит Булбанк, фондация УниКредит избра да разпредели общата сума за България от 40,000 евро между четири проекта:

  • “Изкуството – път за промяна на момичетата в конфликт със закона”, Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – Читалища
  • “Екогерои”, Клуб на НСО- Търговище
  • “Готови за света”, Международна награда на херцога на Единбург – България
  • “Eко-сръчковци - бъдещето е в нашите ръце”, Сдружение “Ротари Клуб Варна”

„Проектите, които бяха представени в рамките на програмата Call for Europe, предизвикаха у мен възхищение от всеотдайността на неправителствените организации, които работят ежедневно децата на България да бъдат по-здрави, по-образовани и по-търсещи. Подкрепям включването на екологичната тема като задължителна част от обучението, защото в бързо трансформиращия се свят, ще имаме нужда от подготвено поколение, което да има задълбочени познания как да съхраняваме природата и да живеем в синхрон с нея. Но преди всичко, за нас е важно всяко дете, независимо къде живее и какви изпитания трябва да преодолява, да има равен шанс и силна подкрепа от цялото общество“, сподели Цветанка Минчева, председател на журито и Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

В предишните две издания на програмата Call for Europe: В подкрепа на детството Фондация УниКредит инвестира 150,000 лв. и подкрепи 11 граждански организации, които активно работят с деца.

Повече информация може да откриете в страницата на програмата "Call for Europe".


Допълнителна информация за медии:

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch