Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит подкрепя „Часа на Земята“ за 15-а поредна година

Новини

УниКредит подкрепя „Часа на Земята“ за 15-а поредна година
  • В знак на ангажираност с екологичните каузи, групата ще изгаси светлините на 50 сгради във всички страни, в които присъства

Утре, 26 март (събота) от 20:30 местно време, УниКредит ще изгаси осветлението в 50 от своите сгради във всички 13 страни, в които групата присъства, за час, отбелязвайки своето 15-о поред участие в „Часа на Земята“. Организирана от Световен фонд за дивата природа (WWF), тази глобална инициатива обединява хората в усилията им за опазване на околната среда и планетата.

Фиона Мелроуз, Директор „Стратегия и ESG“ на УниКредит, споделя: „УниКредит се включва в инициативата „Часа на Земята“, като част от постоянните ни усилия и подкрепа в грижата за околната среда и предприемане на устойчиви действия срещу промените в климата. През 2021 се присъединихме към Net-Zero Banking Alliancе, публично декларирайки ангажираността си за по-устойчиво бъдеще, а наскоро подобрихме и политиката си за изкопаеми горива (въглища, нефт и природен газ) като подсилихме принципите ни, които формират начина, по който правим бизнес. Продължаваме да отбелязваме прогрес по поетите ангажименти за нулеви вредни емисии и да интегрираме ESG принципите във всички сфери на нашия бизнес, като същевременно укрепваме корпоративната ни култура в стремежа ни да подпомагаме общността към прогрес.“ 

В България, шест сгради на УниКредит Булбанк ще бъдат с изгасен светлини – в София,  Плевен, Пловдив, Бургас и Стара Загора. Сред тях са и централните офиси на площад „Света Неделя“ и на ул. „Гюешево“ в София.

В знак на съпричастност към усилията за опазване на околната среда от месец януари 2022 година рекламните табели на двете основни сгради на УниКредит Булбанк в София се изключват в най-тъмните часове. Намаляването на ползването на електроенергия в сградите на УниКредит Булбанк е част от стратегията на банката за устойчив бизнес.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH