Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит Булбанк стана съосновател на общността “Предприемачи за промяна”

Новини

УниКредит Булбанк стана съосновател на общността “Предприемачи за промяна”

Първото събитие на общността „Предприемачи за промяна“, подкрепяна от УниКредит Булбанк като част от ESG стратегията на банката, събра своите членове на хибриден уебинар през октомври 2021 г. Целта на общността е да подкрепя и развива екосистемата за социално предприемачество в България. Тя събира на едно място заинтересовани страни от различни сектори - социални предприемачи, инвеститори, публични организации, организации-посредници, независими експерти и ментори, за да улесни контактите и обмяната на знания и опит.

Общността е част от проекта „Долина на растежа“: "Преодоляване на Долината на смъртта: Обща рамка на нов финансов инструмент за социални предприемачи в етап на растеж в България” и се финансира от Програмата на Европейския съюз за заетост и социални иновации „EaSI”. В него УниКредит Булбанк си партнира с фондация Reach for Change Bulgaria, със Столичният общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия, с ING, The Business Institute и Forbes Bulgaria.

Социалните предприемачи съчетават бизнес практики и инструменти със страстта и съпричастността, необходими за решаване на неотложни социални проблеми. Проектът се фокусира върху социални предприемачи в етап на растеж, които вече са доказали своя социален ефект и бизнес модел, и имат потенциал да увеличат своето въздействие. Целта не проекта е да помогне за развитието на екосистемата от финансови инструменти, с помощта на които социалните предприемачи да продължат развитието си.

Общността „Предприемачи за промяна“ ще организира уебинари, лекции и конференция на тема “Социално въздействие” с различни експерти; ще бъде платформа за контакти с други членове на общността - социални предприемачи, инвеститори, експерти от различни сфери и др. Членовете ще могат да се запознават с конкретни примери, доклади, инструменти, както и бюлетини с най-новата информация и възможности от областта на социалното предприемачество и инвестициите в социален ефект.


На снимката: Димитър Димитров, директор на Reach for change България, Диана Аладжова, преподавател по Социално предприемачество в СУ, Марио Танев, журналист във Forbes България и Иван Атанасов, предприемач, създател на Monety.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH