УниКредит Булбанк става основен партньор на Народен театър „Иван Вазов“

УниКредит Булбанк става основен партньор на Народен театър „Иван Вазов“

УниКредит Булбанк и Народен театър „Иван Вазов“ сложиха начало на своето партньорство в подкрепа на развитието на българския театър. Преустановяването на представленията на Народния театър, както и на всички културни събития за няколко месеца заради разпространението на коронавируса, доведе до празнина в българското общество. УниКредит Бубланк, в ролята си на основен партньор на Народния театър, заявява желанието си да бъде част от по-бързото завръщане към нормалния театрален ритъм и културен живот. За радост на почитателите на това изкуство, Народният театър прави вече своите първи смели стъпки към възобновяване на спектаклите си при спазване на всички мерки за безопасност.

„Нямахме никакви колебания да подкрепим Народния театър „Иван Вазов“ през този труден за всички изкуства период не само в България, а и в целия свят. Социалната изолация, в която изпаднахме поради разпространението на COVID-19, и липсата на представления само засили нашето желание да видим отново на сцена прекрасните актьори на Народния театър. Радваме се, че слагаме началото на едно, вярвам, дългосрочно партньорство точно в годината на юбилея на самия Иван Вазов, чието име носи институцията. Желаем успех на Народния театър, на всички други културни институции и хора на изкуството, които правят живота ни по-хубав.“, сподели развълнувано председателят на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Теодора Петкова.

"Уверен съм, че е от взаимен интерес да усъвършенстваме работата си в името на българския театър. В качеството си на национално отговорна институция ние ще продължим делото на просвещението на народния поет Иван Вазов в духа на българщината", каза директорът на Народен театър "Иван Вазов" Мариус Донкин.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch