Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит Булбанк е партньор на проект за изграждане на соларен парк в България

Новини

УниКредит Булбанк е партньор на проект за изграждане на соларен парк в България

УниКредит Булбанк осигури допълнително финансиране на една от най-големите корейски енергийни компании  KOEN и специализирана в изграждане на соларни паркове SDN.

Началото на успешното партньорство между банката и компаниите беше поставено през 2017 г, като тогава банката  предостави заем в размер на близо 62 млн. евро.

В началото на месец февруари УниКредит Булбанк в синдикат с Експрес банк увеличи финансовата си подкрепа, като отпусна допълнителни 9 млн. евро. на официална церемония по подписване в Международния център на УниКредит Булбанк.

„Радвам се, че развиваме дългосрочни отношения с наши клиенти. Надявам се в бъдеще да имаме възможността дори да засилим бизнес отношенията ни да продължим да спазваме култура на етика и уважение, с което да допринесем за добрата бизнес среда“, коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен на УниКредит Булбанк.

На подписването на от страна на банката присъстваха още заместник-главния изпълнителен директор Септимиу Постелнику, Ралука Попеску, член на Уптравителния съвет и директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и колеги от Международния център, които работиха по сделката.

Корейската енергийна компания KOEN и специализирана в изграждане на соларни паркове SDN вече имат изградени два фотоволтаичен парка в страната в Самоводене (20 МВт) и Златарица (21.5 МВт).

От страна на компаниите изпълнителният вицепрезидент на KOEN Юнг Чин Бае и изпълнителния директор на SND Джонкю Хан.

И двамата благодариха на българските партньори и изразиха желание в бъдеще да продължат с партньорството помежду си.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch