Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УКБ с престижна награда на Германската икономика в България за социален ангажимент

Новини

УКБ с престижна награда на Германската икономика в България за социален ангажимент

УниКредит Булбанк беше отличена в категория „Социален ангажимент“ на „Наградите на германската икономика в България“ за 2021 г. Престижните награди отразяват приноса на компаниите за развитие на германо-българските икономически отношения и се връчват в началото на всяка година от Германо-българската индустриално-търговска камара.

Като банков лидер и устойчива компания УниКредит Булбанк не само предлага иновативни продукти и качествено обслужване, но също така и инвестира в изграждането на подкрепяща и приобщаваща среда на живот.

„Отговорност, за това, че водещата ни позиция на пазара изисква от нас да бъдем движеща сила не само за нашите клиенти и колеги, а и за всички заинтересовани страни и общности. Никой от нас не може да е успешен сам за себе си, можем да сме истински успешни единствено заедно и за нас това е правилният начин да правим бизнес“, сподели Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

През 2021 г. компанията подкрепя гражданските организации, които работят с деца чрез програмата Call for Europe заедно с Фондация УниКредит. Тя инвестира в развитие на детското знание чрез активна работа с Junior Achievement и „Заедно в час“. УниКредит Булбанк е първата финансова институция в България, която е отличена със сертификат „Приятел на детето“. Служителите на компанията са активно ангажирани в дарителски кампании, но също така подкрепят каузи като доброволци и ментори на социални предприятия. През 2021 г. се осъществиха две успешни кампании с участието на клиенти на банката като за определен период всяко дигитално плащане през Булбанк Мобайл беше обвързано с дарение към благотворителните инициативи „Българската Коледа“ и „Капачки за бъдеще“.

Повече за това какви проекти е подкрепила банката през 2021 г., както и коментари на партньорските организации, можете да видите във видеото, което беше и кандидатурата на банката в категория „Социален ангажимент“.

 


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH