Служители на УниКредит Булбанк засаждат 130 японски вишни в Южния парк

Служители на УниКредит Булбанк засаждат 130 японски вишни в Южния парк

Над 200 служители на банката засаждат дръвчета „Сакура“ зад Национален музей „Земята и хората“;

Над 200 служители на УниКредит Булбанк засаждат 130 японски вишни в Южния парк. Дръвчетата „Сакура“ са разположени зад Национален музей „Земята и хората“. Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, заместник-ръководителят на мисията и съветник в Японското посолство Сусуму Уеда и заместник-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов засадиха първото дръвче в рамките на Четвъртия „Зелен ден“ на банката.

Посланикът на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми специално поздрави доброволците: „Благодаря на всички от УниКредит Булбанк, които са положили усилия за успешната реализация на тази прекрасна идея. Надявам се след няколко години, когато вишните пораснат и разцъфнат в красиви бледорозови цветове, те да се превърнат в още един ярък символ на японо-българското приятелство“.

Инициативата „Зелен ден“ е част от Националната доброволческа програма на УниКредит Булбанк, в рамките на която банката реализира значими екологични и социални проекти. Чрез доброволен труд на служителите се засаждат дървета и се почистват и възобновяват различни пространства и терени.

Банката ежегодно организира благотворителни Коледни и Великденски базари в подкрепа на проекти в социалната сфера. Националната доброволческа кампания насърчава усилията на служителите за подкрепа и развитие на местните общности, част от мисията на водещата европейска банкова група.

Като част от последователната си политика по опазване на околната среда УниКредит Булбанк от години използва само рециклирана хартия за рекламните си материали и насърчава клиентите на банката да се откажат от получаване на хартиени извлечения.

В ежедневната работа на банката освен това са въведени многобройни вътрешни инициативи за опазване на природните ресурси. Част от тях са рециклиране на тонерите от принтерите, двустранно принтиране на хартия, автоматично изключване на мониторите на компютрите и други.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch