PWM Global Wealth Tech: Частното банкиране най-доброто в използването на технологии в ЦИЕ

За трета поредна Частното банкиране на УниКредит в ЦИЕ е обявено за най-доброто в използването на технологии. Признанието се връчва от наградите за управление на богатството в Европа PWM – Global Wealth Tech 2020.

Частното банкиране на УниКредит в региона печели наградата благодарение на непрестанните усилия да подобрява дигиталното клиентско преживяване и да предоставя повече възможности на колегите, които се занимават с продажби, за комплексно използване на технологиите.

„Щастлива съм, че нашите усилия за подобряване на дигиталните ни услуги в региона бяха признати от престижното и независимо жури на PWM и съм абсолютно убедена, че екипите ни ще могат да поддържат нашия иновативен подход във всички страни от ЦИЕ, в които работим. Частното банкиране на УниКредит в региона оперира в 8 страни (България, Чехия, Хърватия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения), в които предлага уникален модел на обслужване, базиран на цялостното разбиране на потребностите на клиентите, като им предоставя подходящи за тях дигитални решения, при следване на инвестиционната стратегия на Частно банкиране за групата“, коментира Даниела Кроитору, директор на Частно банкиране на УниКредит за ЦИЕ.

В съответствие със специфичните потребности на клиентите, Частно банкиране на УниКредит за ЦИЕ се фокусира върху допълнително подобряване на дигиталното клиентско преживяване чрез усъвършенстван и осъвременен инструмент за обслужващите банкери, както и напълно ново приложение за управление на активите за клиенти. 

УниКредит Булбанк също оптимизира допълнително дигиталните и дистанционните услуги, които предлага на своите клиенти. В тази връзка клиентите на банката вече могат дистанционно да подават поръчки за покупка или продажба на ценни книжа през активен профил в Булбанк Онлайн.

За да могат да използват услугата клиентите трябва да активират секцията "Инвестиции и пазари" в техния профил в онлайн банкирането. Това ще им даде възможност да подават поръчки за покупка на ценни книжа: акции и облигации на регулираните пазари (борси за ценни книжа) в България и чужбина; да проверяват и проследяват техните поръчки, сделки и детайли по портфейла им от ценни книжа.

„Частно банкиране на УниКредит Булбанк има висока добавена стойност за клиентите си. Отворени сме за бизнес и се стремим да предоставяме качествено банкиране, бързи и дигитални решения, съобразени със специфичните нужди на клиентите. Наградата на PWM показва, че като паневропейски победител работим цялостно за допълнително оптимизиране на дигиталното клиентско преживяване“, коментира Дарин Пешев, директор на управление Частно банкиране в УниКредит Булбанк.

 


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch