Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Над 30 служители на УниКредит Булбанк завършиха първата ESG Академия на Стопанския факултет

Новини

Над 30 служители на УниКредит Булбанк завършиха първата ESG Академия на Стопанския факултет
  • На 1 март те получиха сертификати по устойчиво управление от Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Над 30 служители на УниКредит Булбанк от цялата страна, сред които и главният изпълнителен директор Цветанка Минчева, се включиха в първото издание на ESG Академията на Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Академията е първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление.

След успешното завършване на целия обучителен курс, на 1 март участниците в Академията получиха своите сертификати от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет и гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопански факултет и ръководител на ESG Академията.

В ESG Академията са включени модули по устойчиви финанси, зелена, кръгова и социална икономика, ESG отчетност и др. Академията е част от специално разработената холистична програма „ESG Learning Journey“ за ESG обучения и развитие на служителите на банката, част от ESG стратегията. В ESG Learning Journey влиза и партньорство с първата магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ на Стопанския факултет. В нея, отново изцяло финансирани от банката, се обучават над 40 служители, бъдещи ESG магистри. В допълнение банката стартира и образователен подкаст за устойчиво управление ESGpresso.  

„Партньорството ни в ESG Академията е с цел да бъдем адекватен партньор на бизнеса и гражданите в прехода към по-устойчиви индустрии. За нас е важно да продължим да развиваме нови знания и умения в сферата на устойчивото управление. По този начин сме подготвени да работим с нашите клиенти и да предоставяме устойчиви инвестиции за развитие на иновации в областта на социалната и ниско-въглеродната икономика.“, коментира Андреа Тониети, член на УС на УниКредит Булбанк и специален гост на церемонията по завършването.

„Много се радвам, че Стопанският факултет и УниКредит Булбанк днес отбелязваме завършването на първата ESG Aкадемия. Поставихме начало на серия обучения като лидери от страна на образованието и от страна на финансовия сектор, за да отбележим колко е важна темата за устойчивото развитие в поведението на компаниите във връзка с Целите за устойчиво развитие и да насърчим положителна промяна в обществото и света“, сподели доц. д-р Атанас Георгиев.

Академията за управление на социалните, екологичните и организационните аспекти от дейността на организациите (ESG Академия) е разработена от Българска асоциация на КСО специалистите и Център за образователни услуги към Стопанския факултет, Софийски университет "Св. Климент Охридски". Тя се състои от 5 задължителни модула, всеки от които е с продължителност от 8 академични часа. За преминаването на всеки модул участниците трябва да положат изпит или разработят индивидуален проект по даден казус или задача. Дипломираните специалисти са успешно завършилите и петте модула.


Допълнителна информация за медии:

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch