Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра попечителска банка в България за 2020 г.

Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра попечителска банка в България за 2020 г.

Международното финансово списание Global Finance („Глобал файненс“) обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра попечителска банка в България“ за 2020 г. за седма поредна година.

Global Finance обяви УниКредит за най-добра попечителска банка за 2020 г. за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Освен това в още 5 отделни държави като най-добра попечителска банка в България, Австрия, Унгария, Словения и Сърбия.

„Наградата на Global Finance за седма поредна година е доказателство за отличните постижения на УниKредит Булбанк в предоставянето на най-добрите попечителски услуги на пазара. Фактът, че получаваме наградата по време на този предизвикателен период, причинен от пандемията с COVID-19 показва, че банката като финансов партньор продължава да подкрепя бизнеса и институционалните си клиенти в България. Нашата основна цел остава предоставянето на добавена стойност чрез по-улеснени банкови процеси, затова ние продължаваме да дигитализираме услугите си и да правим бизнес с постоянен фокус върху предоставянето на по-добро клиентско преживяване“, коментира Ралука Попеску, директор на Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране в УниКредит Булбанк.

Наградата се връчва на база на пазарно проучване, информация от външни източници и информация от банки. По тази начин за победители се избират институциите, които надеждно предоставят най-добрите услуги на местните пазари и региони.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: отношения с клиентите, качество на обслужването, конкурентно ценообразуване, безпроблемно обработване на необичайни заявки, технологични платформи, пост сетълмент операции, планове за бизнес непрекъсваемост и познаване на местните регулации и практики.

„В УниКредит се гордеем с нашите попечителски услуги и сме щастливи, че потвърдихме позицията си - не само като най-добрата попечителска в Централна и Източна Европа, но и в няколко отделни държави. През последните години поддържахме постоянен фокус да предоставяме висококачествени, персонализирани и дигитални решения на нашите клиенти и се радваме, че усилията ни получават признание и УниКредит е добре позициониранa в региона. Наградата подчертава и нашата отдаденост по време на пандемията от COVID-19 да продължим да гарантираме непрекъснатост на обслужването на клиентите. Много се гордея с всички екипи на УниКредит в отделните държави, които подпомагат запазването на висока клиентска удовлетвореност и отлични резултати при пост сетълмент операции и услугите с ценни книжа“, добавя Юлия Ромхани, директор на услугите за ценни книжа в УниКредит.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch