Детска кардиологична клиника получава нова медицинска апаратура

Детска кардиологична клиника получава нова медицинска апаратура

Ще бъде подпомогнат с финансова подкрепа и Дома за незрящи хора гр. София и Дома за деца без родителска грижа – Драгалевци.

Детската кардиологична клиника при Национална кардиологична болница получи нова медицинска апаратура на стойност близо 8800 лв. Апаратурата ще се използва за поставяне на диагноза при сърдечни проблеми на новородени и по-големи деца. Дарението на детската клиника стана възможно благодарение на Коледния благотворителен базар, организиран от служители на УниКредит Булбанк.

Дарението беше официално предадено от името на служителите на банката от Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк на професор Марио Станкев, изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и доц. Анна Кънева, началник на Детска кардиологична клиника.

„Изключително съм щастлив, че колегите ми в УниКредит Булбанк, се обединяват в подкрепата на добри каузи и се стремят да дават и своя принос, за да правим България по-добро място за живот“, коментира Левон Хампарцумян.

Благотворителните коледни и великденски базари се организират за трета поредна година. Служителите се включват в каузата чрез закупуване на ръчно изработени от тях самите сувенири, играчки и лакомства.

Освен детската кардиологична клиника благодарение на Коледния благотворителен базар ще бъде подпомогнат с финансова подкрепа и Дома за незрящи хора гр. София и Дома за деца без родителска грижа – Драгалевци.

Служителите на банката традиционно участват в различни инициативи чрез благотворителен труд заедно със семействата си.

През пролетта на 2013 г. близо 200 служители на УниКредит Булбанк събраха около половин тон отпадъци на Витоша в рамките на Третия зелен ден на банката. Бяха почистени местностите около хижа „Момина скала“ и хижа „Планинец“, както и бяха боядисани пейки и беседки около двете хижи. Децата на служителите активно се включиха в направата на къщички за птици, които след това поставиха на дърветата

През 2012 г. служителите почистваха местността близо до Драгалевския манастир на Витоша в подкрепа на Националната кампания „Да изчистим България за един ден“.

За първия проведен “Зелен ден” през октомври 2011 г. УниКредит Булбанк беше отличена за „Доброволческа инициатива на годината“. Тогава 300 служители на банката и техните семейства засадиха 1 300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец в Парк Витоша.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch