Топ работодател

През 2019 година нашата водеща позиция като най-добър работодател в България беше потвърдена от международния институт Top Employers Institute и получихме престижните сертификати Top Employers Bulgaria и Top Employers Europe, присъждани само на най-добрите работодатели в света. Сертификатът потвърждава най-високото качество във всички области и условия на работа при нас.

УниКредит Булбанк е единствената българска банка, сертифицирана като топ работодател за 2019 г.

Годишното международно проучване, предприето от института, отличава водещите работодатели в целия свят, онези, които предоставят отлични условия за труд на служителите си, развиват и надграждат таланти на всички нива на своята организация и които винаги се стремят да оптимизират трудовите практики.

Признанието за отличие е дадено на УниКредит България от Top Employers институт, базиран в Амстердам. Сертификатът “топ работодатели” на европейско ниво бе присъден благодарение на отличието, получено на местно ниво от УниКредит в България, Хърватия, Германия, Италия и Русия.

Сертификатът “топ работодатели” е резултат от оценка и анализ на процесите и най-добрите практики на организациите в девет области като работна среда, обучение на служителите, стратегия за развитие на талантите и управление на представянето.

Признанието се базира на обстойно проучване и набор от изисквани стандарти. Всички процеси, свързани с човешки ресурси, бяха независимо одитирани, изключителните условия, предоставяни на служителите от УниКредит, бяха потвърдени и заслужено спечелиха на банката място сред групата на сертифицираните топ работодатели.

“Горди сме, че за трета поредна година нашите процеси и практики се оценяват с външна, независима и доказана оценка, каквато е “топ работодател”. Считаме, че нашите хора са нашият основен капитал и заедно с нашите ръководители и лидери в организацията непрекъснато полагаме усилия за развитието и подобряването на нашите инвестиции в тях. В този смисъл получаването на това признание потвърждава, че ние вършим нашата работа по правилен начин и че правим това, което е важно.” – коментира Федерико Бедини – директор на управление Човешки ресурси, УниКредит Булбанк. 

Експертите на институт Top Employers са оценили с най-високата възможна оценка програмата за развитие на талантите на УниКредит Булбанк. С отлични оценки бяха оценени и различни процеси за развиване на управленски и лидерски умения. Зад постиженията от нашите ключови процеси е придържането към ценности като прозрачност, уважение, доверие, честност, свобода и равнопоставеност, които бяха високо оценени в процеса на оценка на сертифицирането.

В резултат от това институт Top Employer признава УниКредит Булбанк като работодател, който създава изключително добра работна среда и условия, както и широк обхват от творчески инициативи за развитието на хората. Добре структурираните програми са успешни инструменти за изпълняване на внедрените процеси. Получаването на признание в четири други страни от групата на УниКредит, потвърдено от сертифицирането на Top Employer Европа, е още едно доказателство за високите стандарти, които ние следваме в нашата ежедневна работа в международен мащаб. 

Придобивки

Всеки от нас непрекъснато търси най-доброто място за работа. Място, където идеите му да са наистина от значение. За нас е важно да създаваме условия за разкриване и развитие на пълния потенциал на служителите, които освен предоставянето на конкурентно възнаграждение според приноса, включват и баланс между работа и личен живот. В УниКредит Булбанк имаме голям набор от придобивки и инициативи за хората ни:

 

  • допълнително здравно осигуряване, живото-застраховане, лекар и зъболекар в офиса;
  • коледна заплата, лятната заплата, еднократна сума при сключване на брак и раждане на дете;
  • преференциални условия за ползване на банковите продукти, отстъпки за множество търговски обекти, спортни карти;
  • корпоративната детска градина, собствени фитнес зали, масаж в офиса, кафене и столова в централите в София;
  • възможност за гъвкаво работно време;
  • тиймбилдинги, почивни станции, ежегодни коледни партита, както и детски коледни партита;
  • обучения и събития за личностно развитие с гост лектори на теми като здравословното хранене, интересни места за пътуване и др.;
  • футболни турнири, ски състезания и група по народни танци,
  • допълнителен ден отпуска и финансов подарък за рожден ден;