Топ работодател

През 2020 година нашата водеща позиция като най-добър работодател в България беше потвърдена от международния институт Top Employers Institute и получихме престижните сертификати Top Employers Bulgaria и Top Employers Europe, присъждани само на най-добрите работодатели в света. Сертификатът потвърждава най-високото качество във всички области и условия на работа при нас.

УниКредит Булбанк е топ работодател в България и Европа за 2020 г.

УниКредит Булбанк затвърждава позицията си на едно от най-добрите места за работа в страната, като за четвърта поредна година печели отличието “Топ работодател”. Призът се връчва в началото на всяка година от базирания в Амстердам Top Employers институт.

УниКредит печели приза „Топ работодател“ за цялата банкова група и в още 7 страни – Австрия, Хърватия, Германия, Унгария, Италия, Русия и  Сърбия.

Годишното проучване на Top Employer институт е признание за водещите работодатели по света и се основава на задълбочен изследователски процес и изпълнение на най-високи стандарти. Сред топ анализираните категории са отличните условия за служителите, развитието на талантите на всички нива в организацията и стремежа за постоянно оптимизиране на трудовите практики.

„Като топ работодател в България и Европа, ние се стремим да бъдем компания, която да е първи избор за работа. Гордеем се, че и през 2019 банката продължи да бъде сред най-добрите, стабилни и надеждни работодатели, поддържайки високи нива на ангажираност сред служителите. Освен това успяхме да оптимизираме времето за наемане на нови колеги и поставихме допълнителен фокус върху темата с баланса между личното и работно време. Това беше направено заради желанието ни да правим правилните неща по отношение на нашите колеги и организационни цели като спазваме обещанието на УниКредит: #dowhatmatters. В тази връзка разработихме различни активности.  Например, въведохме инициатива, която цели да приобщи майките обратно на работа. Въведохме нови придобивки за колегите ни като допълнителен ден отпуск и финансово допълнение към заплатата на рождения ден на служителя и коледните празници.  Чрез редица обучения и инициативи за развитие, даваме възможност на нашите колеги да израстват личностно и професионално в организацията. Стремим се да дигитализираме процесите, за да улесним не само клиентите, но и нашите служители. Признанието Топ работодател за четвърта поредна година е още едно доказателство, че ценим хората, с които работим и сме щастливи, че това е оценено и от Top Employer институт“, коментира Федерико Бедини,  директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Основна заслуга за сертифицирането на УниКредит Булбанк като най-добър работодател в България и Европа има фактът, че банката непрекъснато инвестира в развитието и благосъстоянието на своите служители. Добрата среда за работа и възможностите за кариерно развитие са и посочваните като най-важни фактори за служителите в организацията.

Top Employers институт е сред най-реномираните в областта и вече 28 години отличава най-добрите работодатели в света. Институтът е наградил над 1200 топ работодатели в 116 държави. Признанието е в резултат на оценка и анализ на действащи процеси и най-добри практики в компаниите в 10 области, като стратегия за развитие на талантите и управление на представянето, работна среда, обучение и кариерно развитие на служителите, компенсации и придобивки и др.

Придобивки

Всеки от нас непрекъснато търси най-доброто място за работа. Място, където идеите му да са наистина от значение. За нас е важно да създаваме условия за разкриване и развитие на пълния потенциал на служителите, които освен предоставянето на конкурентно възнаграждение според приноса, включват и баланс между работа и личен живот. В УниКредит Булбанк имаме голям набор от придобивки и инициативи за хората ни:

 

  • допълнително здравно осигуряване, живото-застраховане, лекар и зъболекар в офиса;
  • коледна заплата, лятната заплата, еднократна сума при сключване на брак и раждане на дете;
  • преференциални условия за ползване на банковите продукти, отстъпки за множество търговски обекти, спортни карти;
  • корпоративната детска градина, собствени фитнес зали, масаж в офиса, кафене и столова в централите в София;
  • възможност за гъвкаво работно време;
  • тиймбилдинги, почивни станции, ежегодни коледни партита, както и детски коледни партита;
  • обучения и събития за личностно развитие с гост лектори на теми като здравословното хранене, интересни места за пътуване и др.;
  • футболни турнири, ски състезания и група по народни танци,
  • допълнителен ден отпуска и финансов подарък за рожден ден;