Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УниКредит потвърждава подкрепата си за стартъп бизнеса в България, банката ще инвестира в практически ориентирани проекти

Новини

УниКредит потвърждава подкрепата си за стартъп бизнеса в България, банката ще инвестира в практически ориентирани проекти

УниКредит потвърждава подкрепата си за стартъп бизнеса в България, банката ще инвестира в икономически издържани, бизнес ориентирани проекти. Това съобщи днес по време на технологичната конференцията DigitalK Филип Генов, старши мениджър „Специални проекти“ в УниКредит Булбанк.

„Потвърждаваме подкрепата си за стартъп бизнеса в България и активно навлизаме в него“, заяви Генов. Според него инвестирането в стартъп проекти е трайна тенденция, тя се налага не само от български, но и от регионални, и глобални процеси - „новите технологии навлизат в бизнеса по цял свят, българските предприятия имат огромна потребност от иновации и подобряване на ефективността си, така че това е бизнес, обречен на успех“.

УниКредит Булбанк ще подкрепя стартиращи предприятия, които предлагат практически, бизнес ориентирани проекти. „Оставяме верни на своите клиенти и техните потребности. Опитваме се не просто да търсим добри проекти, а да финансираме онези от тях, които помагат на клиентите ни и на обществото като цяло“, посочи Филип Генов пред участниците във форума. Според него най-важната предпоставка за успешен бизнес е да създадеш и събереш екип от професионалисти, които да превърнат една добра идея в реален продукт.

В дискусията на тема развитие на стартиращи предприятия задно с Филип Генов участие взеха Томас Грота от Deutsche Telekom, Мин-Сънг Шон Ким от XLHealth, Али Карабей от 212. УниКредит Булбанк е официална банка на DigitalK, следвайки последователната си политика в подкрепа на иновациите.

Инвестициите в дигитализация и иновации в полза за клиентите са стратегически фокус на УниКредит. Над 1.2 млрд. евро ще бъдат вложени от групата в тази сфера с цел улесняване на услугите и подобряване на тяхната достъпност и ползваемост. В края на миналата година УниКредит обяви, че ще инвестира около 200 млн. евро във финансови стартъпи по целия свят в партньорство с Anthemis Group, силна международна инвестиционна компания, която е фокусирана върху иновациите във финансовата индустрия. Тези стратегически инвестиции ще превърнат финансовите технологични компании (fintech) във възможност групата да подобри предложенията си към клиентите и да осъществи плановете за дигитална еволюция.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Мара Барева,тел. +359 (0) 2 9264 963, nbsb/cbsfwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch