УниКредит е лидер в ЦИЕ по управлението на парични средства

УниКредит е лидер в ЦИЕ по управлението на парични средства

Euromoney обяви УниКредит за водеща банка в Централна и Източна Европа за управление на парични средства. Банковата група е класирана на челно място в класацията за пазарен лидер във всички категории валути. 

Наградата за управлението на парични средства доказва нашето отлично представяне в ЦИЕ“ – каза Фабио Форнароли, директор на Корпоративно и инвестиционно банкиране на УниКредит за Централна и Източна Европа. „Това отличие показва устойчивостта на нашия бизнес в трудните времена на пандемията и е доказателство, че успяваме да поддържаме и дори повишаваме нивата на обслужване в условията на безпрецедентни предизвикателства. Поздравления за екипите по управление на парични средства, чиято работа и задълбочени познания доведоха до вземането на най-добрите възможни решения за международни банкови трансакции.  Благодарим на нашите клиенти, чието доверие оценяваме високо“, допълва още той.

Проучването на Euromoney за управление на парични средства се провежда веднъж годишно и се счита за референтно рейтингово проучване за глобалната индустрия за управление на паричните средства. Класацията се разглежда като най-изчерпателното ръководство за управление на парични средства на пазара. Прави се на база на мнения на мениджъри по управление на парични средства, финансисти и финансови директори.

Резултатите от проучването идват след поредица от спечелени награди за УниКредит в Централна и Източна Европа. Сред скорошните отличия, получени от УниКредит са и Най-добър доставчик на услуги за управление на парични средства и пазарен лидер за управление на парични средства от Euromoney. Най-добра банка за търговско финансиране в ЦИЕ и за финансиране на вериги за доставки в ЦИЕ за 2021 г. в наградите на Global Finance. През 2020 г. банката получи наградата за Най-добра банка за трансакционни услуги в Централна и Източна Европа, заедно с пет други престижни отличия сред наградите на Euromoney за отлично представяне за 2020 г.  


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch