УниКредит Булбанк ще изгаси светлините на 11 свои сгради по време на „Часът на Земята“

УниКредит Булбанк ще изгаси светлините на 11 свои сгради по време на „Часът на Земята“

Включването в инициативата е част от Националната зелена програма на най-голямата банка в страната.

УниКредит Булбанк ще изгаси светлините на 11 свои сгради по време на „Часът на Земята“. На 28 март за един час от 20:30 до 21:30 часа банката ще се включи в световната инициатива със свои локации в шест града в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе.

Тази година, в контекста на глобалните теми за климатичните промени и устойчивото развитие, WWF България посвещава „Часът на Земята“ на опазването на реките в България. Най-масовото природозащитно събитие в света през 2014 г. обхвана над 7000 малки и големи градове и 162 държави.

Включването в инициативата „Часът на земята“ е част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк. В рамките на тази програма най-голямата банка в страната организира зелени дни, по време на които чрез доброволен труд на служителите се засаждат дървета и се почистват различни пространства и терени.

Като част от последователната си политика по опазване на околната среда УниКредит Булбанк от години използва само рециклирана хартия за рекламните си материали и насърчава клиентите на банката да се откажат от получаване на хартиени извлечения.

УниКредит Булбанк поетапно започна поставянето на стойки за колелета пред филиалите си, за да насърчи служителите да използват този начин на придвижване до работните си места.

В ежедневната работа на банката освен това са въведени многобройни вътрешни инициативи за опазване на природните ресурси. Част от тях са рециклиране на тонерите от принтерите, двустранно принтиране на хартия, автоматично изключване на мониторите на компютрите и други.

За „Часът на Земята”:

„Часът на Земята“, глобалното събитие против климатичните промени, организирано от WWF, което ще се състои в събота 28-и март, ще покрие 24 часови зони с изключването на осветлението на градове, паметници-символи, институции, компании, и къщи по света. Тази година кампанията се провежда под мотото „Използвай силата си!“ и е посветена на българските реки.

„Часът на Земята“ се отбелязва за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота от март месец.

* Светлините ще бъдат угасени при спазване на всички охранителни мерки.

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch