УниКредит Булбанк пуска дебитни карти с преференциални условия за деца и младежи

  • Банката дава възможност на предприемчивите родители да започнат с финансовите уроци към наследниците от ранна възраст;
  • Картите ще бъдат представени на клиентите с атрактивни събития пред централата на УниКредит Булбанк, на които са поканени всички

УниКредит Булбанк представя своите дебитни карти за деца и младежи. Новият продукт има за цел да предостави възможност на родителите да дадат първите финансови уроци на децата как да управляват малки бюджети като едновременно с това осигурява максимална защита на средствата.

Новите дебитни карти за деца (10-14г.), тийнейджъри (14-18г.) и младежи (18-25 г.) Debit Mastercard на УниКредит Булбанк са международни дебитни карти с безконтактна функционалност и специален дизайн. Картите дават възможност за контрол на разходите на децата чрез намаляване на транзакционните лимити по тях.

Debit Mastercard за деца, тийнейджъри и младежи се издават като основна или допълнителна карта към нова или съществуваща сметка и са без такси при теглене на банкомат на УниКредит в България и чужбина.

„Тенденцията на нарастване на използването на банкови карти е категорична като все по-често клиентите използват картите за плащане дори на малки покупки.  За първи път през 2017 г. сумата на плащания с карти е надхвърлила 10 млрд. лв. В тази ситуация няма нищо по-естествено от това да обучим и децата как да контролират разходите си и да съхраняват безопасно парите си като използват банкова карта за всякакъв тип плащания“, каза Джакомо Волпи, директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк.

В същото време специално разработените от банката Debit Mastercard Kids, Teens и Youngsters карти, дават възможност на родителите да следят поведението на детето и да се намесят във всеки момент. „Чрез ниските транзакционни лимити, забраната да се пазарува в интернет и възможността да се следят всички тегления и плащания, детските дебитни карти спестяват време и осигуряват сигурност и контрол“, обяснява Волпи. В същото време по-ниските транзакционни лимити при най-малките, дават възможност детето да тегли малки суми.

Множеството предимства на детските карти ще бъдат представени на клиентите на банката в рамките на поредица от двуседмични събития. Те ще се провеждат всеки делничен ден от 17.09.2018 г. до 28.09.2018 г. в интервала 12:00 – 18:00 ч. на пл. Св. Неделя № 7 в София, пред централния вход на УниКредит Булбанк. Поканени са всички родители и деца, които искат да научат повече за управлението на финансите, да отговорят на въпроса „Кога трябва да бъде издадена първата дебитна карта на детето?“, да поиграят заедно и да спечелят атрактивни награди.

Допълнителна информация за всяка една от трите детски карти може да получите и на страницата за картите.


4 причини защо издаването на детска дебитна карта е добра идея:

Губят картата, но не и парите

За едно дете е много лесно да загуби 20 лева. Можете да намерите банкнотата, залепнала за задния джоб на дънките, когато разпределяте пералнята, а може и да не я откриете изобщо, защото изчезването ѝ е безследно и необратимо. С дебитна карта не е нужно да се безпокоите, че детето ви ще загуби джобните си пари. Ако все пак направи това с пластиката, пин кода осигурява спокойствие и освен това вие ще може да блокирате картата му докато не извадите нова. Без изгубени пари. Без загубено време.

Спокойни на екскурзия

Когато дойде време за първата екскурзия със съучениците, дали предвидената сума за пътешествие ще бъде достатъчна и какво ще се случи при възникване на извънредни ситуации? Джобните в брой по време на екскурзия крият доста рискове – детето ви може да загуби парите или да ги изхарчи наведнъж. С дебитна карта тези рискове не съществуват. При възникването на подобна ситуация, можете мигновено да преведете нова сума, както и да наложите дневен или седмичен лимит.

Управлявате разходите

С дебитна карта имате родителски контрол над лимита и вида плащания, които детето ви прави. Така то ще разполага с финанси, без да се притеснявате, че ще надвиши бюджета или ще го изразходи за покупки, които не одобрявате. Ако дъщеря ви или синът ви поиска да купи нещо над дневния или седмичен бюджет, който сте определили, може допълнително да ви попита за този допълнителен разход, а вие - да се съгласите или да отхвърлите.

Възпитавате финансова култура

Ако дадете на детето си джобни в кеш и изнесете лекция как и по колко е добре да ги изразходва, то може тактично да ви изслуша и след няколко минути напълно да забрави думите ви. В този случай степента ви на влияние е ограничена. С дебитна карта можете наистина да влияете на децата си и да ги научите как да управляват по-добре парите си. Децата с навици за управление на личните финанси растат като отговорни и предприемчиви възрастни. Колкото повече разговори имате с тях относно техните финанси, толкова по-добре ще могат да управляват парите си в бъдеще.
 


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch