Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УКБ с награда за най-голям пазарен дял в 30-тото издание на наградите „Банка на годината“

Новини

УКБ с награда за най-голям пазарен дял в 30-тото издание на наградите „Банка на годината“

УниКредит Булбанк получи наградата „Банка на годината“ в категорията „Пазарен дял“. Отличието беше връчено снощи на 30-тата юбилейна церемония, организирана от Асоциация Банка на годината.

„От името на целия екип на УниКредит Булбанк благодаря за тази награда, която е доказателство за това, че сме предпочитаната банка от клиентите. За нас лидерството на пазара не е просто да следим финансови показатели, то е концепция – да работиш за бъдещето, да си готов да правиш неща, които не са правени досега, да предвиждаш желанията на клиентите“, каза при получаване на отличието Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Наградата беше връчена от Васил Велев, председател на Управителния съвет (УС) на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Според последните данни, разпространени от Българската централна банка, към май 2022 г. УниКредит Булбанк е най-голямата банка в страната. В условията на постоянно продължаваща консолидация, течаща в банковия сектор и благодарение на което се генерират икономии от мащаба за някои пазарни участници и системата като цяло, УниКредит Булбанк запазва лидерската си позиция, като приключи първото тримесечие на 2022 г. като водеща банка по отношение на активи с 18.9% пазарен дял.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH