Нагоре икона Бутон за връщане към началото

УКБ е финансов партньор на мащабния проект OKOL Lake Park край с. Горни Окол, община Самоков

Новини

УКБ е финансов партньор на мащабния проект OKOL Lake Park край с. Горни Окол, община Самоков

УниКредит Булбанк e една от финансиращите институции на най-големия в България Golf & Residential Community проект. Разположен само на 30 км от София, с бърз достъп на 40 минути по реновирания път към Самоков, с панорама към яз. Искър, естествените гори около него и планините Рила, Витоша, Плана и Стара Планина.

Проектът обхваща площ от 3 000 дка и ще бъде пространство за активен живот и почивка, което обединява голф игрище с 18 дупки, 5* хотел, център с множество допълнителни елементи и удобства, семейни жилища и ваканционни имоти.

OKOL Lake Park не е планиран нито като затворен, нито като ваканционен комплекс, а като бутиково населено място, предлагащо всички удобства и услуги като училище до 7 клас, детска градина, медицински център, офисна зона, спортно-приключенски център, ферма, магазини, ресторанти, пропърти дружество с консиерж и множество услуги.

„Въпреки трудната пандемична ситуация, в която живеем, е обнадеждаващо, че предприемачите не спират да търсят възможности за развитие и да осигурява професионална заетост на много хора. Нашата банка, в ролята си на надежден партньор, ще продължава да подкрепя инвеститорите в страната и максимално да се стреми да създава сигурна и стабилна финансова среда за тях, за да реализират проекти в интерес на обществото,“ коментира Ралука Попеску, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка е поставена на 1 август 2020 г. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и за напоителни - от р. Искър, два типа канализация – битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа. Плановете на инвеститора са през 2023 г. инфраструктурата да бъде въведена в експлоатация, голф игрището и хотелският комплекс да отворят врати, а първите жители да са в новите си домове. Реализирането на проекта е напълно съобразено с грижата за опазване на околната среда и съгласно принципите на устойчивото развитие.

„Предизвикателствата пред нас са част от нетипичния за България проект, но понякога трябва да се изправиш срещу пазара и да задаваш нови идеи. Концепцията ни е за балансиран проект с цялостна хармонична среда, чрез който доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи и в България и да е създаден от българи - вместо максимално РЗП и уплътняване на градските пространства искаме да предложим деурбанизация - по-далеч от града, от мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода,“ споделя Инж. Валентин Каназирев, председател на съвета на директорите и акционер в "Маркан Ходлинг" и визионер на OKOL Lake Park.


За „Маркан Холдинг“ АД:

„Маркан Холдинг“ АД е българско холдингово дружество. Основните му инвестиции са в областта на строителството, недвижимите имоти и хотелиерството. Собственост на компанията са Хотел Новотел София, престижното интернационално училище Американо-английска академия и редица други участия в около 20 дъщерни дружества. Ключово звено в структурите на холдинга е основаната през 1993 г. „Маркан“ ЕООД – един от лидерите в строителния бранш у нас. Строителната компания е специализирана в консултирането и цялостното изпълнение на някои от най-мащабните и сложни инвестиционни проекти в България. В обектите, които проектира и изпълнява, се прилагат най-съвременните решения в технологията и организацията.

За УниКредит Булбанк:

УниКредит Булбанк е сред лидерите на българския банков пазар като водеща банка по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Банката е и на челни позиции по отношение на показателите за рентабилност и ефективност.  Банката е част от УниКредит, чиято ясна и дългосрочна стратегия е да бъде успешна паневропейска търговска банка. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 13 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния и Словакия. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.


Допълнителна информация за медии:

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch