Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Победител в категорията „Вдъхновяваща инициатива в подкрепа на родителите, семейството и децата“

Новини

Победител в категорията „Вдъхновяваща инициатива в подкрепа на родителите, семейството и децата“

Първи Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България 2022 за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване:

"УниКредит Булбанк е победител в категорията „Вдъхновяваща инициатива на работодател в подкрепа на работещите родители, на семейството и децата“

УниКредит Булбанк е победител в категорията „Вдъхновяваща инициатива на работодател в подкрепа на работещите родители“ в първите Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) 2022 за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличията в конкурса, проведен в партньорство с Европейската инвестиционна банка, бяха връчени на церемония на 14 ноември в присъствието на Лиляна Павлова, вицепрезидент и член на Управителния съвет на ЕИБ, служебния заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, омбудсмана Диана Ковачева, посланици и членове на УС на СЖББ и номинираните компании. 
Банката беше отличена за цялостния си подход в подкрепа на служителите, които са в ролята и на родител със серия от дейности от различен тип, целящи осигуряване на позитивно служителско преживяване във важните моменти, свързани с ролята – преди раждането на детето, по време и след отпуска за отглеждане на дете. Подходът е отражение на трите корпоративни ценности на банката – грижа, почтеност и отговорност, както и на мисията ѝ да създава възможности за растеж. 
Така например преди раждането на детето бъдещите родители могат, в зависимост от заеманата позиция, да ползват възможността за гъвкаво работно време и дистанционна работа (възможност, предоставена преди години на всички). При раждането на детето родителите получават финансова помощ. 

По време на отпуска за отглеждане на дете служителите могат да разчитат на подкрепата на корпоративните психолози и виртуално (това е валидно и за времето преди и след отсъствието). По време на отпуска служителите остават с право на всички социални плащания, част от цялостния ни пакет за възнаграждения и придобивки. През април миналата година отпускът за отглеждане на дете за бащите беше увеличен и УниКредит Булбанк удвои предоставените от българското законодателство 15 календарни дни с още 15 календарни дни непрекъснат платен отпуск. 

През 2014 г. УниКредит Булбанк отвори своя корпоративна детска градина в София през и от тогава се възприема от служителите като ценна придобивка. Допълнително, банката организира регулярни виртуални семинари с фокус върху благосъстоянието и личното израстване и редовно предлага теми, които имат за цел да подкрепят ролята на родителите (напр. „Родителство и работа: мисията възможна“, „С деца на море“ и др.).
От името на банката наградата получи Борислав Генов, Директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. Тя му беше връчена от Лидия Шулева, собственик на консултантска агенция Business Intellect. 


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH