Седмица на УниКредит: събитие на УКБ и Германо-Българската индустриално-търговска камара

Седмица на УниКредит: събитие на УКБ и Германо-Българската индустриално-търговска камара

„Covid-19 беше катализатор за дигитализацията, особено в УниКредит Булбанк. Създадохме необходимите структури, така че да можем да предлагаме почти всички услуги дистанционно. Така че клиентът, имайки вече банката в телефона си, може да свърши почти всичко от разстояние: от откриването на сметка, през кандидатстването за кредит, до закупуването на ценни книжа, подписването на споразумения, разсрочването на кредити“, коментира като домакин на партньорско събитие на УниКредит Булбанк и Германо-Българската индустриално-търговска камара, посветено на бизнеса в пост-пандемичния свят Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Като партньор на камарата в продължение на седмица банката ще представя различни акценти на членовете на камарата свързани с макроикономически обзор, бизнес, устойчиво развитие и други.

По време на дискусията, в която участие взеха и Тим Курт, президент на ГБИТК, Любомир Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Telelink Holdings B.V. Group, Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Сименс България и Мартин Нийланд, генерален директор в Бер-Хелла Термоконтрол, участниците се обединиха около тезата, че най-ценният актив за всяка компания е нейният екип.

„В основата на успеха са колегите, с които работим. Те са тези, които са най-близо до клиентите, развиват технологиите, управляват рисковете, определят инвестициите и движат иновациите. Човешкият капитал е най-голямата ни сила, като привличането на нови таланти е едно от най-важните предизвикателства, които имаме в днешно време“, коментира Теодора Петкова.

Участие в дискусията Бизнесът в пост-пандемичния свят взеха и Ралука Попеску, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и Емилиано Стайнф, директор център Международни клиенти.

„В УниКредит Булбанк продължаваме да подкрепяме нашите клиенти по най-добрият за тях начин, защото знаем, че като успешни бизнес лидери, най-ценният ресурс за тях е релевантна и навременна информация, както и да разчитат на надежден партньор“, коментира Ралука Попеску.

„За нас клиентите са на първо място. За да продължаваме да им предлагаме най-добрите услуги и продукти в УниКредит Булбанк вярваме, че добрият и подготвен екип и добре развитата инфраструктура са ключът към успеха“, допълни Емилиано Стайнф.

Участие в седмицата на УниКредит взе и главния икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов. Пред клиенти и партньори той представи последния макроикономически анализ икономистите на УниКредит Булбанк.

След като се сви с 4.2% през 2020 г., БВП вероятно ще нарасне с  2.6% през 2021 г. и с 4.4% през  2022 г. Очакваме икономиката да се възстанови до нивото си от преди кризата към средата на 2022 г. Икономиката вероятно ще достигне пълна заетост икономиката преди края на 2023 г., коментира Кристофор Павлов.

Партньорската седмица продължава с представяне на икономически анализ за връзката между германския и българския бизнес. Анализът е подготвен от екип „Икономически проучвания“ на УниКредит Булбанк

Програма за предстоящите събития и възможност за регистрация  за „Седмицата на УниКредит Булбанк: Партньорство за важните неща“ може да видите в профилите в социалните медии на УниКредит Булбанк и Германо-Българската индустриално-търговска камара.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch