Роботизацията в УниКредит Кънсюмър Файненсинг подобрява клиентското преживяване

От средата на миналата година няколко софтуерни „робота“ обслужват клиентите на дружеството за потребителско финансиране УниКредит Кънсюмър Файненсинг (УКФ).  

„Софтуерните „роботи“, част от екипа на УКФ, работят основно по процеси, свързани с търговската отчетност, кредитния процес и администрацията на кредитния портфейл“, коментира Ивайло Главчовски, председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

 „За клиента е важно да получава услуги с висока добавена стойност, което му носи положително клиентско преживяване. Именно за това ни помага роботизираната автоматизация на процесите (RPA). Внедряването беше успешно и роботите, които използваме вече получават клиентски препоръки и похвали“, допълва Ивайло Главчовски.

Дружеството също така е създало вътрешен екип, който е фокусиран в определянето на подходящи процеси и тяхното последващо „роботизиране“.

В 21 век сътрудничеството между хората и роботите е напълно възможно. Автоматизирането на процесите не застрашава работата ни, а я улеснява.“, допълва председателят на Управителния съвет и Изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

След присъединяването на „роботите“ в екипа на УниКредит Кънсюмър Файненсинг, служителите имат повече време за творческа работа и се фокусират върху опростяване и подобряване на процесите и услугите за клиентите, коментират самите те.

Като пример посочват изцяло онлайн процеса по кандидатстване и усвояване на стоков кредит, който  стартира през 2017 г. и към момента около 20% от клиентите са се възползвали от него.

„Автоматизирането и дигитализирането на процесите в УниКредит Кънсюмър Файненсинг е част от дългосрочната стратегия на дружеството. Онлайн пазарът е нараснал повече от 2 пъти за последните пет години. Това изисква непрестанно подобряване на клиентското преживяване при онлайн пазаруването и ние от УниКредит Кънсюмър Файненсинг продължаваме да работим в тази насока.“, коментира още Ивайло Главчовски.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch