Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Започна четвъртото издание за ученици-предприемачи Тийноватор, с подкрепата на УниКредит Булбанк

Новини

Започна четвъртото издание за ученици-предприемачи Тийноватор, с подкрепата на УниКредит Булбанк

Програмата Тийноватор, подкрепена от УниКредит Булбанк като част от ESG стратегията на банката, започна този уикенд своето четвърто издание с 400 ученици и 50 ментори от 30 населени места в цялата страна. Това е осем пъти растеж на интереса към програмата спрямо първото издание. Тийноватор е програма за насърчаване на стартъп културата и бизнес уменията на тийнейджърите в 10. и 11. клас. Участниците в нея ще работят заедно през учебната година, за да превърнат страстта и хобито си в успешно бизнес начинание. Те получават подкрепа на успешни ментори.

Това състезание за млади предприемачи, както и десетки други подобни инициативи се организират с подкрепата на УниКредит Булбанк по програма ФинКултура от инициативата Social Impact Banking (банкиране със социално въздействие).

Една от значимите цели на програмата е повишаване на финансовата култура на хората у нас чрез подкрепа на растяща екосистема от партньори в сферата на образованието като училища и университети, неправителствени и бизнес организации в цялата страна. С тези партньори и с доброволния труд на десетки банкери все повече хора у нас получават безплатни обучения по основни умения за управление на лични и бизнес финанси.

Проект за минималистичен живот като решение срещу консумеризма; разчистване на космическия боклук, устойчиво рециклиране на коса от фризьорските салони; приложение за общност на стопани на кучета; проект за кино на открито в епидемична обстановка. Това бяха част от идеите, над които работиха този февруари 2021 г. учениците от предприемаческата програма Тийноватор.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH