Наградиха победителите в конкурса за бизнеси с кауза

Наградиха победителите в конкурса за бизнеси с кауза

Победители в конкурса "Най-добър бизнес план на неправителствена организация“ на Българския център за нестопанско право с подкрепата на УниКредит Булбанк станаха три социални предприятия с каузи в подкрепа на специални деца, младежи със затруднения и млади учени. Призьорите са Сдружение Спортен клуб ШАРК с тяхната идея „ПараКидс – спортни облекла за специални деца“, Асоциация на младите полярни изследователи и идеята им за създаване и продажба на образователна серия сувенири с полярна тематика „Cool Antarctica” с информация за Антарктида, опазването на Ледения континент и значението му за Земята и Сдружение „Паралелен свят“ и тяхната идея МисияНадежда” – за производство на нов продукт в социалното им предприятие „Книжарница с мисияНадежда“.

Специална награда получи и Сдружение „НИШАН“ за идеята им за създаване на сглобяема играчка и книжка в едно „Традиционен дом” – 3D макет на български традиционни къщи от 19 век с информация за занаятите, обичаите и традициите в съответните етнографски области. Първите три социални предприятия си разделиха награден фонд от 16 000 лева. Допълнително една от четирите отличени организации ще получи 5000 лева от УниКредит Булбанк след гласуване от всички служители на компанията.

Програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020 е част от инициативата Social Impact Banking на банката. Експертно жури с представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите избра победите сред 11 финалисти от 67 кандидатстващи организации в програмата за социални предприяти. Награждаването беше този уикенд в рамките на двудневния базар „Малкото е много“ през в София. В него участваха 14 социални предприятия от цялата страна със свои продукти и ръчно изработени изделия, средствата от които подкрепят значими социални каузи.

Повече информация можете да намерите тук.