Euromoney определи УниКредит за лидер в частното банкиране и управление на благосъстоянието

Euromoney определи УниКредит за лидер в частното банкиране и управление на благосъстоянието

Класацията на Euromoney за частно банкиране и управление на благосъстоянието отличава водещите институции в предлагането на този тип услуги на база 2230 отговора на представители на сектора.

УниКредит е определена като банка с лидерска позиция в няколко категории на проучването като победителите бяха обявени на гала церемония в Лондон.

УниКредит спечели отличия за региона на Централна и Източна Европа в категориите  „Управление на активите“, „Международни клиенти“, „Технология“ и др. Банките от групата в Хърватия, Унгария, Румъния и Словакия също се класират на лидерски позиции в различни категории.

Андреа Диаманти, Директор Корпоративно и частно банкиране на УниКредит за ЦИЕ, коментира: „Много се радваме да получим това признание от резултатите от Проучването за частното банкиране и управление на благосъстоянието на Euromoney за 2019 г. и искам да поздравя всички колеги, които са допринесли за този успех. Тези награди потвърждават, че сме признати за лидери от нашите колеги. Всъщност повече от 2000 частни банкери взеха участие в проучването за 2019 година. Това също показва, че нашите клиенти в Западна, Централна и Източна Европа оценяват усилията ни да предлагаме възможно най-доброто обслужване и най-добрите инвестиционни решения. Ние непрекъснато усъвършенстваме клиентския ни подход и инвестираме в нови технологии, за да продължим да отговаряме на развиващите се потребности на клиентите.“


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch