Класация SeeNews ТOP 100 SEE: УКБ е най-високо в подреждането от българските банки

Класация SeeNews ТOP 100 SEE: УКБ е най-високо в подреждането от българските банки
  • Водач по активи в страната, УниКредит Булбанк заема шесто място в класирането на финансовите институции от цяла Югоизточна Европа

УниКредит Булбанк запазва шестото си място в класацията на 100-те най-добри банки на SeeNews за региона на Югоизточна Европа (ЮИЕ). Банката е първа по големина сред българските участници и единственият представител на страната в топ 10.

Класацията SeeNews TOP 100 включва три основни категории, в които се състезават най-добрите компании от региона на ЮИЕ: SEE TOП 100 Компании, TOП 100 Банки и TOП 100 Застрахователи. Компаниите от банковия сектор се класират според общия обем на активите им.

„Днес, докато здравната криза продължава да вилнее по континентите, темпът на глобално икономическо възстановяване остава до голяма степен несигурен, а също и перспективите за бърз обрат в региона към растеж“, посочва главният редактор на изданието Невена Кръстева.

„Това ново признание за банката, да сме най-високо класираната от българските банки и на престижното шесто място за целия регион, за нас е доказателство, че следваме правилната стратегия – да базираме приоритетите си върху предпочитанията на потребителите на нашите услуги. Благодарение на ускоряването на всички наши дигитални проекти, можем да предложим на клиентите ни сигурност, партньорство и подкрепа в предизвикателната ситуация, така че да сме част от решението в тази криза“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

По официални данни за деветмесечието, УниКредит Булбанк заема лидерската позиция на пазара по активи (23.1 млрд. лева), депозити (18.7 млрд. лева) и кредити за клиенти (12.7 млрд. лева).


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch