Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Изгубване и намиране – Боряна Савова представя самостоятелна изложба в УниКредит Студио

Новини

Изгубване и намиране – Боряна Савова представя самостоятелна изложба в УниКредит Студио

УниКредит Студио представя изложбата „Изгубване и намиране“ на талантливата художничка Боряна Савова. Експозицията проследява жизнения цикъл на една идея: кога остава себе си, кога се изгубва напълно или намират нов смисъл. Изразното средство в творчеството на Боряна е трансформацията – опит за промяна на първообраза чрез различни техники – от глич алгоритми до съшиване с конци. В този процес участват не само творбите, но и техните отражения. Не само зрителят, но и неговата рефлексия.

Боряна Савова гостува на УниКредит Студио за втори път. Младата художничка печели първо място в направление „Живопис“ в конкурса „Историята е в сърцето ни, бъдещето – в ръцете“ по повод 20 години от стъпването на УниКредит в България, организиран в партньорство с Националната художествена академия през 2020 година с графиката си „Да подариш свобода“.

Изложбата може да бъде разгледана в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио на пл. Света Неделя № 7, всеки делничен ден между 10:00 – 18:00, в периода от 28 септември до 29 октомври.


За Боряна Савова:

Завършва степен бакалавър в специалност „Графика“ в Националната художествена академия през 2021. Занимава се с печатна графика с техниките линогравюра, суха игла и монотипия, както и с дигитална графика, в която експериментира с различни видове алгоритми за разместване на пикселите в изображението и техники за създаване на гличове.

ЗА УниКредит Студио:

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио е открита в началото на 2012 г., когато България бе избрана между повече от 20 европейски държави да бъде домакин на първото UniCredit Studio след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

От откриването си до момента галерията е представила изложби на млади и талантливи български творци, сред които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев, Нора Ампова, Радослав Нинов-Руди, Яна Лозева, Мария Налбантова и др.

През 2016 г. фотожурналистът и носител на “Пулицър” Рене K. Байер представи в галерията световноизвестната си изложба Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.

Повече за УниКредит Студио и реализираните изложби можете да разгледате в сайта на УниКредит Булбанк.


Допълнителна информация за медии:

Дарина Радославова, тел +359 887 505273, Ebsjob/SbeptmbwpwbAVojDsfejuHspvq/CH

Екатерина Анчева, тел +359 894 518 193 , flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch