Euromoney обяви УниКредит за банката с най-добро частно банкиране в ЦИЕ

Euromoney обяви УниКредит за банката с най-добро частно банкиране в ЦИЕ за 2020г.. Банката беше наградена и в категориите Клиенти с голямо нетно богатство, Заможни клиент, Управление на инвестициите, Консултиране за благотворителност, Консултиране за разпределение на активи.

УниКредит в Хърватия също спечели наградата на Euromoney за най-добро частно банкиране.  Банката печели няколко награди на международното издание и в категория Нетно богатство: Клиенти с голямо и много голямо нетно богатство, Много заможни клиенти, Клиенти с изключително голямо нетно богатство, Инвестиране в екологични, социални и управленски цели в каузи с въздействие, Услуги за семейни фирми, Консултиране на международни клиенти, Управление на инвестициите, Консултация за проучване и разпределение на активи и Консултиране за благотворителност

В категория Технология УниКредит Хърватия печели следните награди: Управление на данни и сигурност в частното банкиране и управлението на богатство, Внедряване на иновативна или нововъзникнала технология.

Годишното проучване на Euromoney за частното банкиране и управлението на богатството, което сега навършва своята седемнадесета година, се приема за качествен преглед на повече от 2 000 частни банкери в света. Проучването обхваща широк спектър от категории и изследва водещите доставчици на банкови услуги.

То оценява дейността водещи участници в банкиране в повече от 60 страни, за да разкрие промените, които са разрушителни, облагодетелстващи и предизвикателни за частните банки и управителите на богатства в света.

„Гордеем се от това признание за забележителните усилия и ангажираност, които нашият екип продължава да посвещава на нашите частни банкови клиенти като им предоставя иновативни и индивидуализирани инвестиционни решения. Искам да поздравя всички колеги, които допринесоха за този успех. В нашата дейност се стремим винаги да предоставяме отлично обслужване на нашите клиенти, продължаваме да обогатяваме нашите съществуващи отношения с клиентите и непрекъснато инвестираме в нови технологии, за да отговорим на винаги развиващите се потребности на нашите клиенти“, коментира Фабио Форнароли, директор на Корпоративно и инвестиционно банкиране и частно банкиране на УниКредит за ЦИЕ.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch