Булбанк Онлайн въведе динамична парола при вход

Булбанк Онлайн въведе динамична парола при вход

УниКредит Булбанк въведе динамична парола при вход в Булбанк Онлайн. Промяната ще е факт от края на месец юли 2019 г. и е в следствие на новите изисквания на директивата на ЕС относно платежните услуги PSD2.

Директивата PSD2 e европейска платежна директива, която регулира правилата на пазара както за банките, така и за останалите участници - финтех и големи технологични компании. Директивата цели да създаде ясни и прозрачни правила за всички, като защитата на клиентите да остане гарантирана. PSD2 позволява сътрудничество между регулаторите, банките, финтех компаниите и телекомите при разработването на нови продукти.

С Булбанк Онлайн клиентите могат да ползват средствата си по всяко време, да превеждат пари в страната и чужбина, да погасяват задължения по кредити и кредитни карти, да плащат битови сметки и да заявяват продукти и услуги онлайн.

Корпоративните клиентите на Булбанк Онлайн могат да управляват своя бизнес с онлайн банкирането за юридически лица. Могат да следят фирмени сметки, плащания и кредити само с няколко клика и плащане на заплати бързо, лесно и сигурно.

За динамичен вход в Булбанк Онлайн клиентите ще могат да избират между два варианта: SMS или еднократна парола генерирана от М-токен, част от Булбанк Мобайл.  И двете опции са безплатни.

За да може да използват пълните функционалности на Булбанк Онлайн, клиентите трябва да имат актуален телефонен номер в онлайн банкирането.

При необходимост от допълнителна информация и съдействие на разположение на клиентите са Центърът за техническа поддръжка на Булбанк Онлайн на номер: 02 9337333, както и личният банкер.


Допълнителна информация за медии:

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch