Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Опознай България

Време е за едно различно пътешествие. Остави улиците и сградите на българските градове да разказват - с Digital Tour Guide и УниКредит Булбанк.

Опознай България

headphones_long (Large).png

Мислим си, че познаваме добре България, но винаги има с какво още да ни изненада. Затова е време за едно различно пътешествие. Искате ли да чуете скритите истории на своя роден или най-далечния български град? Оставете улиците и сградите да разказват. Чуйте историята и опознайте България.

Проектът „Опознай България“ е партньорство между УниКредит Булбанк и Digital Tour Guide, интерактивен виртуален туристически аудио гид. Чрез него всеки може да получи достъп до увлекателни истории в аудио формат за интересни места с културно-историческа стойност, както и експонати, представени в различни музеи в страната.

Преди да се отправите на пътешествието, научете повече за идеята и бъдещите планове за мобилното приложение Digital Tour Guide в интервю с неговите създатели Александър и Братан. 

КЪМ БЛОГА

Твоят виртуален туристически аудио гид

Digital Tour Guide е интерактивна апликация за Android и iOS устройства, чрез която потребителите получават достъп до увлекателни истории в аудио формат, за множество интересни места, ценни обекти с културно историческа стойност и експонати, представени в различни музеи.

Чрез използване местоположението на потребителите, Digital Tour Guide дава предложения за интересни места за посещение, разположени в близост до тях, както и информация за разстоянието на което се намират от потребителя. 

dtg-qr-code-svg-app-stores.png

dtg-phone-burgas-2.png
UCB-Digital-Tour-Guide-founders-blog.jpg

За създателите на Digital Tour Guide

Александър Братанов е роден в София. Завършва "Бизнес Администрация" в Американския университет в Благоевград и покрай любовта си към пътешествията се ражда и идеята за създаването на дигитален туристически гид в България. Вече три години, той посвещава своето време и усилия на изграждането на гида и на имплементирането му в музеи и галерии в страната.

Братан Братанов е роден в Сандански. След като живее в Бризбейн, Австралия и завършва "Счетоводство" в Griffith University, той се прибира в България, където изгражда семеен бизнес. Бидейки съдружник във фирмата зад дигиталния туристически гид, Братан успява да събере и привлече хора с различен опит, които подкрепят идеята и участват в процеса на изграждане.