Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Велизар Димчев получи специалната награда за млади таланти на УниКредит Булбанк и фондация „Стоян Камбарев“

Новини

Велизар Димчев получи специалната награда за млади таланти на УниКредит Булбанк и фондация „Стоян Камбарев“

Банката ще финансира негова самостоятелна изложба в галерия УниКредит Студио и издаване на луксозен каталог.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян връчи специалната награда на банката и фондация „Стоян Камбарев” на визуалния артист Велизар Димчев по време на официална церемония по отличаване на млади таланти “Полет в изкуството”.

Наградата включва покана към Велизар Димчев да реализира свой самостоятелен проект в галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио“, както и издаване на луксозен каталог на изложбата.

“Във всяко едно поколение има поне 5% гениални и супер талантливи хора. Деси Тенекеджиева и борда на фондацията успяват ежегодно да съберат част от тях на церемонията. В УниКредит Букбанк с удоволствие се присъединяваме към „опълченците“ в подкрепа на стойностното изкуство“, каза Левон Хампарцумян при връчването на наградата на Велизар Димчев. Той пък му подари едно от своите творения – роботът Franky - с пожелание банката да се грижи за него.

Велизар Димчев беше номиниран от фондация „Стоян Камбарев“ за изложбите в галерия U.P.A.R.K., Пловдив и Fun House The Clock, Sofia Design Week. Той е отличен и за измисления му герой - роботът Franky, за необичайните му портрети на популярни личности, за изключителната му креативност и за силно развития му личен художествен начин на работа в широк спектър на изобразителното изкуство - живопис, графика, пластики, видео инсталации.

Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” се проведе за четвърти път на 22 април 2013 г. Наградата, носеща името на култовия театрален режисьор и учредена от Деси Тенекиджиева, се утвърди като най-чаканата и престижна награда за изкуство, отличаваща талантливите млади творци в България.

Всяка година бордът на фондация “Стоян Камбарев” номинира петима млади артисти – художници, музиканти, актьори и др. – за приза. Призът на фондацията тази година спечели Страцимир Павлов - феноменален диригент, композитор, аранжор и инструменталист. Той получи наградата от кмета на София Йорданка Фандъкова и чек от 3000 лева от УниКредит Булбанк.

На събитието, което отличава младите таланти в изкуството, дойдоха десетки уважавани и утвърдени таланти в различни сфери на изкуството и спорта. Сред тях бяха актрисите Татяна Лолова, и Койна Русева, председателят на СЕМ Георги Лозанов, писателката Людмила Филипова, шампионката по стрелба Мария Гроздева и др.

В края на март изложба в УниКредит Студио представи миналогодишната носителка на специалната награда на УниКредит Булбанк и фондация „Стоян Камбарев” Огняна Серафимова. Чрез изложбата „Махина – тайни от Кутията“ младата авторка разкри магията на театъра пред по-широка публика. Огняна Серафимова спечели наградата на УниКредит Булбанк, след като беше номинирана за сценографията към постановките „Куклен дом“ и „Посещение на бащата“ на режисьора Крис Шарков.

Допълнителна информация за клиенти:

УниКредит Булбанк, Център за контакт с клиенти

тел: 0700 1 84 84

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел: 02/9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch