Нагоре икона Бутон за връщане към началото

Услугата Apple Pay вече е достъпна за клиентите на УниКредит Булбанк с Visa карти

Новини

Услугата Apple Pay вече е достъпна за клиентите на УниКредит Булбанк с Visa карти

Услугата Apple Pay става достъпна за физически и юридически лица, клиенти на УниКредит Булбанк с дебитни и кредитни карти Visa. Този вид разплащане дава възможност за лесни, защитени и сигурни плащания с мобилния телефон по бърз и удобен начин.

Клиентите, които ползва услугата просто трябва да задържат своя iPhone или Apple Watch близо до ПОС терминал, за да извършат безконтактно плащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройствата, както и еднократен уникален динамичен код за защита. Apple Pay може да се използва в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини и други.

Apple Pay e функционалност, която предлага улеснен начин за извършване на плащания с устройва от Apple. За да се извърши плащане, е необходимо банкова карта да бъде добавена в дигиталния портфейл - Wallet на Apple.

Добавянето на картата в Wallet на практика заменя физическата пластика с дигитална. Данните за картата са криптирани и не се съхраняват в устройството нито на сървърите на Apple.

Вместо това клиентите получават специфичен за устройството номер на картата, който е кодиран и се съхранява на устройството им. Всяка трансакция се оторизира със специфичен за нея динамичен защитен код, който е еднократен.

Клиентите на УниКредит Булбанк, които имат мобилно банкиране могат бързо и лесно да добавят картата си в Apple Pay чрез натискането на бутон „Add to Apple Pay Wallet“ наличен под банковата им карта в Булбанк Мобайл.

Клиентите могат да добавят картата си и ръчно в Apple Pay. За целта трябва да отворят приложението Wallet на iPhone, да натиснат знака „+“ и да следват стъпките за добавяне на тяхната дебитна или кредитна карта, издадена от УниКредит Булбанк. След като клиентът добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство.

Аррlе Рау ce нacтpoйвa лecнo, ĸaтo ĸлиeнтитe пpoдължaвaт дa пoлзвaт вcичĸи бoнycи и пpeдимcтвa, пpeдлaгaни oт ĸpeдитнитe и дeбитни ĸapти, издадени от УниКредит Булбанк.

Клиентите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързи и удобни покупки в приложения или в мрежата в Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за доставка и фактуриране.

Apple Pay улеснява плащането на доставки на храни и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Apple Pay може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

УниКредит Булбанк се открои като лидер в сферата на иновациите и наскоро получи признание от международното издание на Global Finance, което обяви банката за най-добрата дигитална банка в България. Освен отличие за целия екип на УниКредит Булбанк, тази награда е и отговорност да продължаваме да отговаряме на клиентските очаквания за достъпни, сигурни и дигитални продукти. Партньорството ни с Apple и Visa ще даде допълнителна опция за плащане на нашите клиенти и сме убедени, че те ще използват активно Apple Pay“ коментира Джакомо Волпи, директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch