Галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио представя изложбата Real Love Story на Ивайло Христов

Галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио представя изложбата Real Love Story на Ивайло Христов

Авторът, носител на множество арт награди, е и служител на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк открива изложбата Real Love Story на младия автор Ивайло Христов. Това е четвъртата изложба в галерия УниКредит Студио (от тази седмица със самостоятелна страница във Facebook – www.facebook.com/UniCreditStudio ).

Най-новата изложба Real Love Story ще бъде открита официално на 13 септември от главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, от куратора на изложбата доц. д-р Петер Цанев и автора Ивайло Христов. Тя ще бъде отворена за широката публика от 14 септември до 15 октомври 2012 г. Откриването е на 13 септември.

Любопитно е, че талантливият автор на изложбата, който е носител на множество арт награди, е и служител на УниКредит Булбанк.

Какво е Real Love Story?

„Независимо с какво е изпълнен животът, най-ценни са съхранените чувства и неподправени емоции, архивирани в Предметите около нас“, смята Ивайло Христов.

По думите на автора темата на изложбата Real Love Story е вдъховена от Real Life Banking (Банкиране за истинския живот) – бранд позиционирането на УниКредит Булбанк, обещанието, което банката дава към клиентите си.

„Това означава, че сме ангажирани да даваме конкретни решения и да носим реални ползи в отговор на предизвикателствата и възможностите, пред които са изправени нашите клиенти днес“, коментира Левон Хампарцумян. “Заедно с основния ни ангажимент към финансовото здраве на клиентите, с инициативи като УниКредит Студио се стремим да допринасяме за обогатяването на истинския живот и културното здраве на българската публика”, допълва той.

„Проектът Real Love Story на Ивайло Христов успява по особено елегантен начин да ни внуши, че френският философ Жан Бодрияр е чудовищно прав, когато твърди, че модерното изкуство е все още вид драматична алтернатива на реалността, докато съвременното изкуство е по-скоро временна спирка от една към друга „нулирана” реалност. Защото не трябва да забравяме, че живеем в свят, който не се отказва от това да толерира хиперреалното, защото хиперреалното ни обещава реалност, която е винаги по-реална от реалното“, коментира кураторът на изложбата доц. д-р Петер Цанев.

Real Love Story е арт проект, провокиран от едно ново, съвременно звучащо рекламно послание, максимално близко до реалния живот. Визуален разказ за неподправения живот, какъвто го познаваме – пълен с добри и с лоши случки, с възходи и с падения, с върхове и с падове...

Real Love Story разглежда основно проблема на съвременните ни взаимоотношения в процеса на социална комуникация. Борави с визуални образи и минимализирано вербално послание, търсейки емоционални състояния, в опит зрителят да достигне до анализ на собствените представи за обичайни случки от ежедневието. Една нова възможност за откриване на същността, изгубения емоционален дискурс в силно материалното ни битие, разшифровайки истински значимото – да разбираме Предмета, като носител на съхранени емоционални послания.

За галерия УниКредит Студио:

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио беше открита през януари тази година. България беше избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

Изложбата Real Love Story на Ивайло Христов е отворена за широката публика от 14 септември до 15 октомври 2012 г., без вход.

Галерия “УниКредит Студио”

София, ул. “Княз Ал. Батенберг 1” 12

Работно време на галерията:

10:00 - 18:30 часа от понеделник до петък

10:00 - 17:00 часа в събота

Вход свободен

Допълнителна информация за медии:

УниКредит Булбанк, Връзки с обществеността и комуникации

Виктория Блажева, тел: 02/9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch

Екатерина Анчева, тел: 02/9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Магдалена Иванова: тел: 02/9232 528, nbhebmfob/jwbopwbAvojdsfejuhspvq/ch