УниКредит Студио показа как изглежда лицето на любовта

УниКредит Студио показа как изглежда лицето на любовта

Изложбата „Copy/Paste” беше открита в УниКредит Студио. Фотографската експозиция е дело на младия фотограф Ксения Маргарит и може да бъде разгледана в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио.

Copy/Paste” е нестандартният опит на Ксения да докаже, че когато двама души се обичат, те встъпват в процес на симбиоза. С помощта на огледало фотографът е снимала 20 влюбени двойки, като образите им са вплетени в един.

Изложбата е част от Mесецa на фотографията, който УниКредит Студио традиционно подкрепя.

Вече седем години сме партньори на Mесеца на фотографията. Всяка следващата изложба, която показваме е все по-вълнуваща. Много се радваме да сме домакини на дебютната изложба на Ксения, тъй като тя има голям талант и творбите й определено са интересни. Мисията на УниКредит Студио е да подпомагаме младите артисти в България и изкуството, което правят“, каза Джакомо Волпи, член на УС и директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк по време на откриването на „Copy/Paste”.

„В последните дни от Mесецa на фотографията ще може да се насладим на 3 дебютни изложби. Едната от тях е „Copy/Paste” на Ксения Маргарит. Експозицията ни показва „общото лице на любовта“ и си заслужава да се разгледа в приятното УниКредит Студио“, коментира Юрий Трейман, главен координатор на европейския месец на фотографията.

Сърдечно благодаря на Mесецa на фотографията и УниКредит Студио за възможността да покажа фотографиите си. Идеята за „Copy/Paste” се роди след като забелязах, че двойките, които са заедно от по-дълъг период от време започват да си приличат. Тогава се замислих дали се влюбваме в хора, които приличат на нас или любовта ни кара да приличаме на половинката. Все още няма и аз самата нямам еднозначен отговор, но изложбата показва цялото, от което се състои от мъжката и женската половина“, допълни Ксения Маргарит.

В проекта й „Copy/Paste“, който започва през януари 2018, искат да се включат над 100 влюбени двойки, от които след много трудна селекция тя се спира на 20. Интересното е, че колкото и да са различни индивидите поотделно, с помощта на огледало човек си дава сметка колко голяма е всъщност приликата между тях.

Заповядайте да разгледате дебютната изложба на младия фотограф Ксения Маргарит в УниКредит Студио (София, площад Света Неделя 7) до 27 юли.

След откриването на фотографската изложба, гостите на УниКредит Студио се насладиха на DJ парти със специалното участие на DJ Pascal Junior и DJ Fabrizio Parisi.

 


ЗА УНИКРЕДИТ СТУДИО:

Галерията за съвременно изкуство UniCredit Studio е открита в началото на 2012 г., когато България бе избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото UniCredit Studio след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя млади български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

 От откриването си до момента галерията е представила изложби на млади и талантливи български творци, сред които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев, Нора Ампова, Радослав Нинов-Руди, Яна Лозева и др.

През 2016 г. фотожурналистът  и носител на “Пулицър” Рене K. Байер представи в галерията световноизвестната си изложба Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.

През годините галерията е била партньор на знакови фотографски събития като фестивала “Фотофабрика”, Месец на фотографията и др.  От началото на 2017 г. UniCredit Studio намери своя нов дом на обновения партерен етаж на УниКредит Булбанк на пл. “Св. Неделя” в центъра на София.

 

ЗА МЕСЕЦА НА ФОТОГРАФИЯТА:

Юбилейното десето издание на Месеца на фотографията е с отворена тема. По време на фестивала има няколко исторически факти, които правят това издание специално: 180 години фотографско изкуство, 20 години Фотографска Академия и 10 години Месец на фотографията. По време на Mесеца на фотографията са планирани 22 водещи събития в София и още 13 събития в 10 града страната.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch