УниКредит Булбанк е пазарен лидер в услугите за търговско финансиране в страната

УниКредит Булбанк е пазарен лидер в услугите за търговско финансиране в страната

УниКредит Булбанк е лидер в услугите за търговско финансиране в страната, показват резултатите от последната класация на Euromoney за 2019. Банката е класирана на първо място и в категорията за най-добро обслужване. Освен в България, проучването, което се провежда за осма поредна година, определя УниКредит като пазарен лидер в Централна и Източна Европа, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.

Като група УниКредит е обявена за най-добър доставчик в категориите „Услуги“, „Консултиране“, „Финансиране“, „Общо изпълнение“ и „Продукти“ в класацията на Euromoney за тази година.

В категорията „Най-добро обслужване“, УниКредит заема първо място в ЦИЕ, Близкия изток, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Германия, като в последната позицията на банката се подобри в сравнение с класирането от 2018.

Класацията, определена на базата на обратна връзка от над 7000 корпоративни клиенти, които оценяват отличното представяне на институцията в областта на търговското финансиране, вследствие на задълбоченото познаване на основните европейски пазари и добрата продуктова експертиза.

 „За нас е признание, че  Euromoney и клиентите, които са участвали в проучването определят УниКредит за най-добър доставчик на услуги в областта на търговското финансиране в различни ключови категории и региони. По-високото място, което заемаме в класацията в сравнение с миналата година, показва устойчивата ни ангажираност да удовлетворяваме нуждите на клиентите, желанието ни да използваме нови инструменти за оборотен капитал и значителната сила на нашата международна мрежа.“, коментира Джани Франко Папа, генерален мениджър на УниКредит.

Поздравления на екипа за търговско финансиране в УниКредит Булбанк. Щастливи сме, че услугите, които предоставяме на нашите клиенти, се оценяват като най-добри в класа си. Ще продължим да работим, за да запазим лидерската си позиция, базирана на богатия ни опит и предимството да бъдем част от  успешна паневеропейска банкова група“, добави Енрико Минити, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк и член на УС на банката.

В България УниКредит Булбанк предлага пълната гама продукти търговско финансиране: банкови гаранции, документарни акредитиви и инкасо внос и износ, потвърждение на акредитиви, сконтиране и пост-финансиране.  Тези услуги помагат на клиентите да минимизират търговския риск при сделки, особено при работа с малко познати контрагенти, както и при внос-износ от и към по-рискови дестинации. Когато са подходящо структурирани, продуктите могат да служат и като източник на краткосрочна ликвидност в рамките на търговския цикъл на клиентите.  Клиентите могат да управляват своите сделки и чрез специализиран модул Търговско финансиране в онлайн банкирането Булбанк Онлайн.


Допълнителна информация за медии:

Екатерина Анчева, тел +359 (0) 2 9264 963, flbufsjob/bodifwbAvojdsfejuhspvq/ch

Беатрис Николова, тел +359 (0) 2 9232 528, cfbusjt/ojlpmpwbAvojdsfejuhspvq/ch

Виктория Блажева, тел +359 (0) 2 9264 993, wjlj/ebwjepwbAvojdsfejuhspvq/ch